BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu yaz piyasalar için en büyük risk----

Bu yaz piyasalar için en büyük risk

Bu yaz piyasalar için en büyük risk
22 Temmuz 2014 - 06:42 www.finansgundem.com

Fransız banka Societe General, bu yaz piyasalar için en büyük riski açıkladı

Piyasalar küresel gelişmelere kayıtsız. Ancak yatırım bankaları yaklaşmakta olan risklere dikkat çekiyor. Fransız banka Societe General, bu yaz küresel çapta piyasalar için yaklaşmakta olan riskleri sıraladı. Societe General’in yetkililerinden Michala Marcussen’a göre finans piyasaları için bu yazın en büyük riski, ABD Merkez Bankası Fed’in para politikasının yeniden fiyatlanması. Marcussen, ABD’den gelecek yüksek ücret ve enflasyon verilerinin yatırımcıların Fed’in hareketlerini fiyatlamasına neden olabileceğini söyledi.

Banka bu fiyatlamanın ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizini yüzde 3,25’lere çıkarabileceğine işaret etti. Tahvilin faizi şu anda yüzde 2,48 seviyesinde Marcussen, “Aslında sorulması gereken soru, yaz aylarında gelecek verilerin Fed’in para politikasını beklenenden daha hızlı ve sert bir şekilde sıkılaştıracağı beklentisini yaratıp yaratmayacağı” dedi.

KARA KUĞULARDAN EN BÜYÜĞÜ ÇİN

Küresel piyasaları aşağı çekebilecek riskleri “Kara Kuğu”lar olarak tanımlayan bankaya göre, en büyük Kara Kuğu Çin. Marcussen, “Cuma günü Çin’den açıklanan veriler, konut sektöründe fiyatların düşmeye başladığını gösterdi. Konut sektörü Çin’in en büyük zayıflığı. Ekonomik büyüme hızındaki sert düşüş, inşaat yatırımlarına sekte vurabilir bu da yine ekonomik büyümeye etki edebilir” dedi. Banka, Çin ekonomisinde sert iniş olasılığının yüzde 30 olduğuna dikkat çekiyor.

AVRUPA’DAKİ DÜŞÜK ENFLASYON

Bankaya göre, piyasalar için diğer bir risk de Avrupa’daki düşük enflasyon ancak kısa zamanda etki etme ihtimali düşük. Societe General, Avrupa’nın düşük enflasyon sarmalından 2014’ün ikinci yarısında tamamen çıkmasını bekliyor.

MERKEZ BANKALARI

Societe General’e göre, önemli risklerden bir diğeri de küresel çapta merkez bankalarının gevşek para politikalarıyla balon yaratma olasılığı.

UKRAYNA BÜYÜK RİSK DEĞİL

Marcussen, geçen haftanın en önemli konusu Ukrayna’da düşürülen Malezya uçağının etkisinin uzun vadeli olmayacağını söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)