BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBu haber piyasayı rahatlatacak----

Bu haber piyasayı rahatlatacak

Bu haber piyasayı rahatlatacak
23 Temmuz 2014 - 11:52 www.finansgundem.com

Çin tahvil piyasasında temerrüt uyarısında bulunan şirket alacaklılara ödeyecek parayı buldu

Çin’den piyasayı rahatlatan haber geldi. Çin tahvil piyasasında geçen hafta temerrüt uyarısında bulunan ve ülkede bankalararası piyasada temerrüde düşebileceğini kamuya açıklayan ilk şirket olan Huatong Road & Bridge, bugün sonuna kadar alacaklılarına yapması gereken 64.5 milyon dolar tutarında ana para ve faiz ödemesi için gereken kaynağı sağladı.

Reuters'e bilgi veren konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar, yeterli paranın Şanghay takas kurumundaki emanet hesaba aktarıldığını ancak şirketin konu hakkında bugün açıklama yapmayabileceğini belirttiler.

Kaynaklar, inşaat şirketi Huatong'un alacaklılara ödeme yapmak için kurulu olduğu Shanxi bölgesindeki yerel yönetimden parasal destek sağladığını belirttiler.

Şirket gereken parayı bularak ülkenin en önemli tahvil piyasası olan bankalararası piyasada kamuya açıklanan ilk resmi iflas olacak temerrütten de kurtulmuş oldu. Konu hakkında şirkete ulaşılamadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)