BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBrent yükseliyor WTI yatay----

Brent yükseliyor WTI yatay

Brent yükseliyor WTI yatay
25 Ağustos 2014 - 20:02 www.finansgundem.com

Brent petrolü, Libya'daki krizin petrol üretiminin etkileyeceği yönündeki endişeler ile yükselirken, WTI yatay seyrediyor

Brent petrolü Libya'daki krizin petrol üretimini etkileyeceği yönündeki endişeler nedeniyle yükseldi. Batı Teksas türü ham petrol ise Cushing'deki arzın arttığı söylentileri ile yatay seyretti.

Libya'da İslamcı militanlar Tripoli havaalanını kontrol altına alırken, Irak'ta hükümet oluşturulması kaynaklı sorunlar devam ediyor.  Dünyanın en büyük vadeli piyasası CME Group Inc.'in Globex platformundaki işlemlerin çoğu saatlerce durdu ve bu süreçte petrol ve emtia dahil birçok kontrat askıya alındı.

New York'ta bulunan Mizuho Securities USA Inc. vadeliler birimi yöneticisi Bob Yawger konuyla ilgili " Libya'daki durum kötüleşmeye devam ediyor ve kontrolden çıkabıilir. Üretim son zamanlarda artsa dahi her şey dağılabilir. Bu da piyasaya destek oluyor" diye konuştu.

Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 36 sent veya yüzde 0.4 yükselerek 102.65 dolara kadar çıktı. Fiyatlar bu yıl yüzde 7.8 düştü. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 71 altında seyretti. 

Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı ise, Nymex elektronik işlemlerde, 14 sent artışla 93.51 dolardan fiyatlanıyor. WTI ve Brent arasındaki fark 9.14 dolar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)