BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsayı yükselten nedenler neler?----

Borsayı yükselten nedenler neler?

Borsayı yükselten nedenler neler?
28 Nisan 2015 - 07:37 www.finansgundem.com

Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler, borsada son dönemde görülen yükselişin nedenlerini sıraladı

Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler borsadaki yükselişi CNBCe ekranlarında değerlendirdi. İşler şunları söyledi "Dar bir bantta hareket eden bir piyasa iken kurda yukarı yönlü hareket olmasına rağmen geçen haftadan itibaren endeks yukarı yönlü harekette bulundu. Şu anda 87 bin -88 bini konuşur hale geldik.

YABANCI PAYI AZALIYOR

Tüm dünya piyasalarında özellikle hisse senedinde yukarı yönlü hareket görüyoruz. Bütün bunlar varken bizim değerlemelerimiz geride kalmıştı. Yabancı payında azalış var. Yabancı tarafında değil belki kurumsallardan iç piyasada ciddi bir alım isteği var. Türkiye'nin Aralık'tan itibaren yeterince ucuzlamış olmasına bağlı alım olabilir.

ÜÇ NEDEN...

Yükseliş için üç neden söyleyebiliriz. Biraz yurtdışı, biraz pozisyon almak isteyen sermaye, biraz BIST'in ucuzlamış olması.. 87-88 bini hedef olarak koyduk." İşler, seçime yaklaşılması nedeniyle Mayıs ayının kritik olduğunu, kur-borsa-faiz anlamında tetikte olunması gerektiğini ifade etti.

DOLARDA 2,68 DESTEK NOKTASI

"Kurda 2,68 önemli destek olarak görülüyor" diyen İşler, Fed'den TL'yi destekleyici tablo çıkabileceğini belirtti. Dolar ve faizde görülen yükselişe rağmen borsa geçen haftadan bu yana yüzde 4,5'ten fazla artış kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)