BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsaya Putin darbesi!----

Borsaya Putin darbesi!

Borsaya Putin darbesi!
24 Kasım 2015 - 15:47 www.finansgundem.com

Borsa İstanbul, Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından, Putin'in açıklamalarıyla günü yüzde 4.39 kayıpla kapattı.

Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası borsa günü yüzde 4.39 kayıpla 76 bin 242 puandan kapattı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesi sonrasında, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarının ardından BIST-100'de satışlar hızlanırken, kayıplar yüzde 4'ü aştı ve endeks dünkü kapanışa göre 3.501 puan kayıp yaşadı.
 
Borsa İstanbul günün ikinci seansına düşüşle başladı. Endeks yeni kabinenin açıklanması, Rus savaş uçağının düşürülmesi gölgesinde ikinci seansa 78 bin 599 puandan başladı.
Açıklanan yeni Bakanlar Kurulu'nda ekonomide Ali Babacan hakimiyetinin sonra ermesi dolarda bir anda yükselişe neden oldu ve 2.88 TL'nin üstüne çıktı. Ancak sonrasında dolar tekrardan
2.87 TL seviyesine geri döndü.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in düşürülen uçağa ilişkin Türkiye aleyhine sert açıklamalarda bulunmasıyla birlikte endeksteki kayıp yüzde 3'ü aştı.
ABD'nin 3. çeyrek büyüme verisi yüzde 1.5'ten 2.1'e revize edilmesi de Fed'in faiz artırmak için elini güçlendirmesi nedeniyle Borsa İstanbul'a negatif yansımasını sürdürdü. Endekste kayıp ABD verisinin de gelmesiyle birlikte yüzde 4.5'i aştı ve 76 bin 150 puan seviyelerine kadar geriledi.
 
Borsa İstanbul 5 Ekim'den bu yana ilk kez 77 bin seviyesinin altına geriledi.

İLK SEANS

Borsa İstanbul düşüş eğilimini bugünkü açılışta geride bıraktı. Yataya yakın yükselişle başlayan Borsa İstanbul'da Bakanlar Kurulu etkisi sürüyor. Bakanlar Kurulu listesinin bugün açıklanacak olması ve ekonomi yönetiminde yer alacak kişilerin önemi piyasalara yön verecek.
Dünü yüzde 1'in üstünde kayıpla 80 bin puanın altında tamamlayan Borsa İstanbul güne yüzde 0.16 oranında yükselişle 79 bin 868 puandan başladı. Açılışın ardından Borsa İstanbul hafif primini sildi ve negatif seyre yöneldi. Türk jetlerinin Rus uçağını düşürmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da satışlar hızlandı. Yüzde 2'yi aşan düşüşle endekste kayıp sürüyor ve 79 bin puan desteği aşağı yönlü kırıldı. 78 bin puan sınırına gerileyen Borsa İstanbul yüzde 2'nin üzerindeki kayıplarını bir miktar sildi ve yüzde 1.4 kayba düştü. Endeks ilk seansı yüzde 1.37 oranında düşüşle 78 bin 665 puandan kapadı.

DOLAR 2.88 TL'Yİ AŞTI

Suriye sınırında savaş uçağının düşmesinin ardından 2,87'yi aşan dolar/TL, yeni kabinenin açıklanmasıyla 2,88'i geçti. Dolar kabinenin açıklanmasının ardından en yüksek seviye olarak 2,8845'i gördü.

PETROLDE YÜKSELİŞ ZAYIF

Ham petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın fiyatlarda istikrara doğru çaba gösterme sözü vermesinin ardından değer kazanırken, güçlü ABD doları ve ABD ham petrol stoklarında artış beklentileri bu yükselişlerin sınırlı kalmasına neden oldu. Brent ham petrolün varil fiyatı 20 sent değer kazanarak 45.03 dolardan işlem gördü. ABD ham petrolünün varil fiyatı da 22 sent yükselerek 41.97 dolar oldu. 

ALTIN DÜŞÜŞTE

Altın fiyatları ABD'de Fed'in faiz artıracağı beklentileri ve doların güçlenmeye devam etmesiyle 6 yılın en düşük seviyelerinde seyrine devam ediyor. Altının ons fiyatı geçtiğimiz hafta 1,064.95 dolara kadar düşerek Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra hafif bir toparlanma gerçekleştirdi ve bugün yüzde 0.1'lik artışla 1,070.30 dolar oldu. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)