Ana SayfaPara PiyasaBorsalarda iki yılın en büyük düşüşü ---

Borsalarda iki yılın en büyük düşüşü

1 / 4
Borsalarda iki yılın en büyük düşüşü
02 Ekim 2014 - 06:37 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Fed’in para politikalarındaki ayrışma, ABD’nin faiz artışına yaklaştığını gösteren veriler, Çin ekonomisinden gelen zayıfl ama sinyalleri ve jeopolitik gerilimler doları yılın üçüncü çeyreğinde piyasaların patronu yaptı. Dolar üçüncü çeyrekte hızla yükselirken, güçlü dolar diğer varlık sınıfl arına talebi azalttı. Dünya borsaları, tahvil ve emtia piyasaları sert bir şekilde gerilerken, başlıca paralar ve gelişen ülke paraları dolar karşısında eridi. Dünya piyasaları son çeyreğe böyle bir tablo ile girerken, yatırımcının gözü kısa vadede bugün yapılcak ECB toplantısı ile yarın ABD’de açıklanak tarım dışı istihdam verisinde olacak. Uzmanlar uzun vadede ise doların güç kazanmaya devam etmesi bekleniyor. 

Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, yılın üçüncü çeyreğinde piyasaların yönünü dolar belirledi. ABD parası, başlıca para birimleri karşısında 86.0’ı geçerek dört yılın en yüksek değerini aldı ve son altı yılın en büyük çeyrek dönemlik artışını yaşadı. Son üç ayda endeks yüzde 7.7 yükselirken, bu 2008’den bu yana en büyük üç aylık kazanç oldu. Endeks ayrıca 11 hafta art arda yükselerek de başka bir rekor kırdı. Euro, dolar karşısında 1.26’nın altına inerek iki yıldan fazla bir sürenin en düşük seviyesine indi. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster