Borsa İstanbul, 6 şirketin hisselerinde meydana gelen olağandışı fiyat-miktar hareketleri nedeniyle Borsa İstanbul Otomatik Seans Durdurma Sistemi tarafından işleme durdurulduğunu açıkladı. 

İşte işlemi durdurulan hisseler;

Hedef Girişim, Tuğçelik, Körfez, Pınar Süt,Bolu Çimento,Plaspak Kimya

TEK SEANS UYGULAMASI BAŞLADI

Bugün Borsa İstanbul, 22 yılı aşkın süredir hisse senedi piyasasında kullanılan emir işlem sistemini, Nasdaq ile yapılan iş birliği neticesinde geliştirilen bir proje olan BISTECH ile değiştirdi. BISTECH ile tek seans uygulamasına geçildiğini hatırlatan analistler, saat 12.30 ile 13.30 arasında sürekli müzayede işlemlerine ara verileceğini ve bu arada da tek fiyattan emir toplamanın gerçekleştirileceğini kaydediyor.

BISTECH'in devreye alınmasıyla daha önceki uygulamada yapılan 2. seans başındaki açılış bölümü olmayacak ve gün ortası tek fiyat uygulamasından sonra, seans saat 13.30'dan itibaren sürekli müzayede sistemiyle sürecek. Öğlene kadar iletilen ve pasifte kalan emirler öğle arası tek fiyat emir toplama esnasında değiştirilebilecek, iptal edilebilecek.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, cuma günü yaptığı açıklamada, BISTECH'e geçişte ilk gün ufak tefek problemler yaşanabileceğini ve bunun normal olduğunu belirterek, gerek kendi gerekse Nasdaq ekiplerinin tam teyakkuzda olduklarını söylemişti.