BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBorsada manipülasyon operasyonu----

Borsada manipülasyon operasyonu

Borsada manipülasyon operasyonu
31 Ağustos 2015 - 14:53 www.finansgundem.com

Çin, ülkedeki borsa düşüşü ile ilgili 'dedikodu' yayarak paniğe sebep olduğunu iddia ettiği 165 sosyal medya hesabını kapattı

Çin, borsada düşüş hakkında dedikodu yaydığını iddia ettiği 197 kullanıcıya cezai işlem uyguladı.  Çin'in Xinhua ajansının hükümet yetkililerine dayandırdığı haberine göre,  internet üzerinden panik yaydıkları ve bu sayede ülkedeki borsa düşüşünde etkileri olduğu belirtilen kullanıcılar gözaltına alındı.  

Ülkede yaşanan finansal krizi "dedikodu" yayarak körüklediği iddia edilen 165 sosyal medya hesabı kapatılırken, 197 kullanıcıya cezai işlem uygulandı.

Gözaltına alınan kişilerin sayısı hakkında net bir açıklama bulunmazken, kullanıcılara verilen cezalar hakkında da resmi bir duyuru yapılmadı.  

Çin borsasında başlayan düşüş kısa sürede küresel piyasaları etkisi altına alarak, 28 yıl sonra yeniden bir 'Kara Pazartesi' yaşanmasına neden olmuştu. Çin Borsası’nın düşmesinde, yuan politikasına ilişkin belirsizlik rol oynadığı belirtiliyor.  

Geçtiğimiz haftalarda son yılların en kapsamlı operasyonlarından birine imza atan Çin polisi, bilişim suçları kapsamında 15 bin kişiyi gözaltına almıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)