Ana SayfaPara PiyasaBorsa yeni haftaya nasıl başlayacak?---

Borsa yeni haftaya nasıl başlayacak?

1 / 4
Borsa yeni haftaya nasıl başlayacak?
14 Şubat 2016 - 08:00 www.finansgundem.com

​Geçtiğimiz hafta borsada kâr satışları, dolar/TL kuru ile altında yukarı yönlü hareketler yaşandı. Gündemde çok önemli bir değişim olmazsa önümüzdeki hafta daha sakin bir piyasa görülebilir. Altındaki yükseliş, kâr satışlarının etkisinde kalırsa bir süre durulabilir.

Gündemin çok sık değiştiği günlerden geçiyoruz. Çin, Japonya, FED, petrol fiyatları derken şimdi de Avrupa bankacılık sistemi sorgulanmaya başladı. Dalgalı piyasalarda “Güvenli liman” arayışları tekrar öne çıktı. Güvenli liman deyince akla ilk dolar ve altın gelirken özel sektör tahvillerinin güvenirliliği konusundaki spekülasyonlar ülke bonolarına ilgiyi artırdı. Alımların etkisiyle, ABD 10 yıllık bono faiz oranı yüzde 1.66, Almanya 10 yıllık bono faiz oranı yüzde 0.14 seviyelerini gördü. Piyasalarda kazanmaktan çok kaybetmeme, sermayeyi koruma güdüsü hakim oldu. Avrupa’dan sonra Japonya’ya ulaşan negatif faiz uygulması ile bu durumun daha da yaygınlık kazanabileceği değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. Ancak faizin piyasalar üzerindeki etkisi azalıyor. Japonya negatif faize geçtikten sonra borsası son üç günde yüzde 10’dan fazla değer kaybetti, para birimi Yen ise dolar karşısında değer kazandı. 

Güven ve beklentiler daha önemli. Para arzı artarken faizlerin dip yapması veya daha nerelere kadar düşecek tartışmalarına “Likidite tuzağı” tartışmaları da eklenirse şaşırmamak lazım. Bol likidite ve düşük faize rağmen ekonomilerde beklenen canlanma henüz yakalanmış değil. FED Başkanı Yellen’in faiz artışı konusunda pişmanlık içermeyen, verilere ve gelişmelere bağlı, kademeli faiz artış vurgusu yapan sunumları sınırlı etki yaptı. Geçtiğimiz hafta için borsada kâr satışları, dolar/TL kuru ile altında yukarı yönlü hareket beklentimiz gerçeklik kazandı. Gündemde çok önemli bir değişim olmazsa önümüzdeki hafta daha sakin bir piyasa görülebilir.  

Borsada düşüş sürüyor. 70.000 ilk destek seviyesi olarak görülürken sonraki destekler 69.200 ve 68.300 seviyelerinde. 70.000-68.300 bandına dip demek için erken ama kısa dönem için taban çalışması ve tepki alımları görülebilir. Yukarı yönlü hareketlenmelerde tepki çıkışının devamı için 72.200 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki direnç ise 75.000 seviyesinde. Satış baskısı sürmekle birlikte destek seviyelerinde tepki alımları görülebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster