BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBİST üçlü anlaşma için gün sayıyor----

BİST üçlü anlaşma için gün sayıyor

BİST üçlü anlaşma için gün sayıyor
27 Ocak 2015 - 05:45 www.finansgundem.com

BİST Genel Müdürü Turhan'dan uluslararası kuruluşlarla stratejik ortaklık açıklaması: 3 kurumla birden ortaklığı açıklamamıza haftalar kaldı

Borsa İstanbul (BİST) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul’un bir süredir farklı yapıdaki uluslararası kuruluşlarla yürüttüğü stratejik ortaklıkların tamamlanmasında son aşamaya gelindiğini belirterek, “Eğer halen süren müzakerelerimiz olumlu sonuçlanırsa, 3 kurumla birden ortaklık anlaşmasını açıklamamıza haftalar kaldı. Her bir kurumla ayrı ayrı yapacağımız anlaşmayı şubat ya da en geç mart ayı başında birlikte açıklayacağız” dedi.

GALATASARAY’A BENZETTİ

Hülya Güler'in Hürriyet'teki haberine göre Borsa İstanbul’un bu yıl ya da en geç 2016’nın başında halka açılacağını da hatırlatan Turhan, “Amacımız Borsamızın en iyi değerle en uygun ortaklıkları gerçekleştirdikten sonra halka arzını yapmak. Anonim şirket olarak yeniden yapılandırılan Borsa İstanbul özel bir şirket statüsünde olsa da, Türkiye’nin önemli stratejik kurumlarından biri. Çünkü Türk sermaye piyasalarını işleten bir şirket. O nedenle geleceğe yönelik adımlarını çok iyi tartarak atmak gerekiyor. Yaklaşık 1.5 yıldır süren stratejik ortaklık görüşmelerimizde çok ince eleyip sık dokuduk. Borsamızın bugünü değil, gelecek uzun yıllarını planlayan adımlar attık” diye konuştu. 

Dünyada bir süredir büyük borsaların küçük borsaları satın alması şeklinde bir trend görüldüğünü kaydeden Turhan, “Borsa İstanbul olarak büyük borsalar tarafından yutulmak yerine şu anda attığımız stratejik ortaklık adımları ile, birlikte büyüme yoluna gidiyoruz. Aksi halde büyük balıklar gelip bizi satın alacak, yutacak. Bunun olmaması için Galatasaray gibi maçı karşı sahaya yıkıyoruz” dedi. Turhan, Borsa İstanbul’un olası ortaklıklar konusunda müzakere yürüttüğü kurumlara ilişkin detay vermekten kaçınırken, önceki açıklamalarında Borsa İstanbul’a likidite kazandıracak piyasa yapıcılar veya likidite sağlayıcılarla görüştüklerini belirtmişti.

LONDRA İLE İŞBİRLİĞİ

BORSA İstanbul’un geçtiğimiz günlerde Londra Borsası ile gerçekleştirdiği işbirliği anlaşması ile Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nın (VİOP) BİST 30 endeksine ve pay senetlerine dayalı vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin Londra Borsası Türev Ürünleri Piyasasında işleme açıldığını hatırlatan İbrahim Turhan, bu işlemlere ilişkin takas işlemlerinin de  LCH. Clearnet tarafından gerçekleştirileceğini söyledi. Turhan anlaşma ile Borsa İstanbul’da işlem gören finansal türev ürünlere likidite sağlanarak, Borsa piyasalarının derinliği ve etkinliğinin artırılması amaçlandığını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)