Ana SayfaPara PiyasaBelirsizlik bitti, umutlar arttı---

Belirsizlik bitti, umutlar arttı

1 / 9
Belirsizlik bitti, umutlar arttı
22 Temmuz 2014 - 16:29 www.finansgundem.com

Dünya yaz sıcakları ve bölgesel krizlerle kavrulurken ekonomiler olumlu açıklamalar ile ferahlıyor. Özellikle gelişen ülkelerde ABD’den gelen pozitif veriler ve mesajların etkisiyle piyasalarda rahatlama yaşanıyor. Sonbaharda ABD’den beklenen faiz artışı endişe yarattı. FED, hızlı ve erken bir faiz artışı niyetinde olmadığı mesajını verdi. Diğer yandan Euro bölgesinde de canlanmanın sürmesi için faiz indirimi dahil tedbirler gündemde. Gelen mesajlar, Euro bölgesinde başlayan ılımlı toparlanmanın süreceği yönünde.

Türkiye’nin en önemli ihracat pazarındaki toparlanma süreci Türkiye ekonomisi için de olumlu bir hava yaratıyor. Faizde aşağı seyir ve indirim beklentileri devam ediyor. Dövizde yatay seyir sürerken enflasyon bir miktar hedeflerin üzerin de. Cari açıkla ilgili risk azalırken 2014 büyümesiyle ilgili tahminlerde yükselmekte. Bunun en büyük nedeni ise ihracat pazarlarındaki toparlanma. İhracatta yakalanan ivme haziranda da devam etti. Haziran ayı ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.6 artarken, ilk yarıda ihracat yüzde 7.3 artarak 80 milyar dolara dayandı. İhracattaki artış ivmesi Para Dergisi’nin 2014 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin gerçekleştirdiği beklenti anketinde de görülüyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster