BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBankaları BDDK da durduramadı----

Bankaları BDDK da durduramadı

Bankaları BDDK da durduramadı
14 Aralık 2014 - 08:32 www.finansgundem.com

BDDK'nın ücret ve komisyon alınan kalem sayısını indirmesi de bankaları durdurmadı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, (BDDK) 3 Ekim'de yürürlüğe giren, bankaların ücret ve komisyon aldığı işlem sayısını 60'tan 20'ye indiren yönetmeliğe rağmen, bankaların gelirleri artmaya devam ediyor. Ücret ve komisyon alınan kalem sayısındaki düşüşe rağmen, gelirin artması, BDDK'nın bu hamlesine karşılık bankaların, tarifelere zam yap masının yanı sıra bazı masrafların adının değiştirilerek bu paraların alınmaya devam edilmesinden kaynaklanıyor. 

KREDİLER AZALDI, AMA... 
Sabah'tan Oktay Özdabakoğlu'nun haberine göre BDDK tarafından yayımlanan aylık verilere göre bankacılık sektörünün kredi hacminin daraldığı ekim ayında, kredilerden alınan ücret ve komisyon gelirleri yüzde 10.6 arttı. Bankalar kredilerden eylül ayında 4 milyar 358 milyon TL ücret ve komisyon alırken, bu rakam ekimde 4 milyar 822 milyon liraya çıktı. Ücret ve komisyon gelirleri, geçen yılın ekim ayına göre yüzde 7.1 arttı. Sektörün eylüde 1 milyar 187 milyon lira olan kredi hacmi, ekimde 1 milyar 182 milyon liraya geriledi. BDDK'nın 3 Ekim'de yürürlüğe giren düzenlemesine göre, bankalar aralarında hesap işletim ücreti, havale ücreti, kredi kartları için yıllık üyelik ücretinin de bulunduğu toplam 20 kalem ürün ve hizmetin dışında kalanlar için ücret talep edemiyor. 

KÂRIN ÜSTÜNE ÇIKTI 
Tüketicileri en çok isyan ettiren hizmet gelirlerinde de BDDK'nın düzenlemesine rağmen, artış trendi hız kesmedi. Bankaların eylülde 14.7 milyar lira olan hizmet gelirleri, ekimde 16.3 milyar liraya ulaştı. Yani, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği ay bile, bankaların hizmet gelirleri 1 milyar 534 milyon TL arttı. Hizmet gelirlerinde de geçen yılın ekim ayına göre yüzde 17 artış oldu. Bankaların ücret, komisyon ve hizmet gelirlerinin toplamı ise 19.1 milyar liradan 21.1 milyar liraya çıktı. Söz konusu gelirlerin toplam faiz dışı gelirler içindeki payı yüzde 69 oldu. Geçen yılın ekim ayında 18.4 milyar TL ile toplam net kârın yüzde 85'ini oluşturan bu gelirler, 2014'ün ekiminde ise 20.7 milyar TL olan net kâr rakamının üstüne çıktı. Bankaların 10 ayda elde ettiği gelirle 4 İstanbul Boğazı 3. Köprü Projesi, 2 Marmaray Projesi gerçekleştirilebiliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)