BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPiyasaBakkal amca direniyor!----

Bakkal amca direniyor!

Bakkal amca direniyor!
19 Ekim 2014 - 10:06 www.finansgundem.com

GFK’nın yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, hızlı tüketimde bakkallar pazar payını 0.7 puan artırdı

GFK Türkiye, 10 bin hanede barkod okuyucu cihazlarla  kaydedilen hızlı tüketim alışverişlerini araştırdı.  GFK Alışverişçi İhtiyaçları ve Tercihleri Araştırması sonuçlarına göre, , hızlı tüketimde zirvede yüzde 30 pazar payı ile bakkallar yer aldı. Buna karşılık  lokal zincirler, tekil süpermarketler ve ulusal kanalların pazar payları düştü.
 
Araştırmaya göre, taze gıda kategorisinde ekmek, süt, yumurta, meyve ve sebze gibi ürünler  alışveriş sepetini büyütmede önemli rol oynuyor. Tüm alışveriş harcamalarının,  yüzde 65’i taze gıda ürünlerinden oluşuyor. İçinde sadece taze gıda bulunan  sepetlerin toplam içindeki oranı yüzde 19 oldu.
 
Pazar alışveriş günü
 
Alışverişte bakkalların payları büyümeye devam ediyor. Türkiye’deki  barkodlu ürünleri kapsayan araştırmada, bakkal ve mahalle marketlerinin payı 0.7  puan artışla yüzde 30’a ulaştı. Bakkal ve mahalle marketlerini, indirim  marketleri takip etti. İndirim marketleri 2 puanlık artışla, alışveriş  tercihlerinde yüzde 24,8 ile ikinci sırada yer aldı.
 
Buna karşılık lokal zincirler, tekil süpermarketler ve ulusal  kanalların payları azaldı. Lokal zincirler ve tekil süpermarketler 9 puanlık  düşüşle yüzde 16.9’a geriledi. Diğer alışveriş noktaları 1 puan azalarak toplamda  yüzde 15.5’lik paya sahip oldu. Ulusal kanalların pazar payları ise yüzde 13.8  oldu. Alışverişlerin yüzde 36’sını 1-3 ürün içeren küçük sepetler oluşturdu. Araştırma sonuçları, tüketicilerin en çok pazar günleri alışveriş  yaptığını ortaya koydu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)