BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları günü ekside tamamladı----

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı

Avrupa borsaları günü ekside tamamladı
23 Nisan 2014 - 20:38 www.finansgundem.com

ABD'de yeni konut satışlarındaki kötü sürprizin etkisiyle Avrupa borsaları kayıplarını genişletti

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yeni konut satışlarının Mart'ta beklenmedik şekilde 8 ayın en düşüğüne gerilemesi ve yatırımcıların Çin'den ABD'ye birçok ülkenin imalat verilerini değerlendirmesiyle AVrupa borsaları düşerek, Haziran'dan bu yanaki en büyük 3 günlük kazanç dönemini sonlandırdı.

Scania AB, hissedarlarından birinin, Volkswagen AG'nin şirkete verdiği teklifi reddetmesinin ardından Ekim 2011'den bu yana en sert düşüşünü kaydetti. Royal Vopak NV, kârının bu yıl yüzde 5 ila 10 düşebileceğini söylemesinin ardından Kasım 2011'den bu yana en düşük fiyatına geriledi. Associated British Foods Plc, Primark zincirinin ilk yarı kârında yüzde 26 artış açıklaması ve ABD'ye giriş planlaması üzerine 14 yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 kayıpla  335.15 puandan kapandı. Endeks, ABD'de beklentinin üzerinde gelen veriler ve şirket alımları aktivitelerindeki hareketlenmenin desteğiyle son 3 günde yüzde 3.2 ralli yaptı.

ABD'de konut ve imalat PMI verilerinin beklentilerin altında kaldığını söyleyen Clairinvest'in eşkurucularından ve fon yöneticilerinden Ion-Marc Valahu, "Dünya genelinde düşüş var. Dünkü rallinin ardından, endekslerin bu yılın zirvelerini yeniden test etmelerinin öncesinde ufak bir konsolidasyon gibi görünüyor" dedi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre yeni konut satışları yüzde 14.5 düşerek yıllık bazda 384,000'e geriledi. Bloomberg anketine katılan 74 ekonomistin medyan tahmini, yeni konut satışlarının hızlanarak 450,000'e çıkacağı yönündeydi. 

Öncü göstergeler Euro Bölgesi'nde imalatın 10. ayında da büyüdüğünü gösterirken, Çin'de imalat 4. ayında da daraldı.

Markit Group Ltd.'ın Euro Bölgesi İmalat PMI verisi Nisan'da 53.3 puan ile beklentilerin üzerinde gelirken, HSBC Çin Öncü İmalat PMI'ı Nisan 48.3 puan olarak gerçekleşti. Yatırımcılar Washington saatiyle 9:45'te açıklanacak imalat verisini bekliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)