BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa borsaları bilançolar ile geriledi----

Avrupa borsaları bilançolar ile geriledi

Avrupa borsaları bilançolar ile geriledi
20 Ekim 2014 - 19:49 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, şirket bilançolarının beklentilerin altında gelmesi ile birlikte geriledi

Avrupa hisseleri, bir yıldan uzun bir sürenin en uzun süreli haftalık kayıp dönemini kaydetmesinin ardından, şirketlerin mali sonuçlarının beklentilerin altında kalması ile bölgede toparlanmaya yönelik endişelerin artması sonucunda geriledi.

Dünyanın en büyük iş yönetimi yazılımı üreticisi SAP SE yıllık kar tahminini düşürmesinin ardından yüzde 5.8 geriledi. Royal Philips NV, 3. çeyrek satışları ve karının analist beklentilerinin altında kalması ile yüzde 3.7 değer kaybetti. Nutreco NV, SHV’nin şirketi satın almaya karar vermesinin ardından 1997'den bu yana en dik artışı kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 düşerek günü 317.01 puandan tamamladı. Endeks dahaönce yüzde 1.1 gerilemişti. Avrupa hisseleri, bölgede ekonomik toparlanma ile ilgili endişelerin artması ve Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) sağlayacağı teşviklerin büyümeyi desteklemeye yeterli olmayacağı spekülasyonları ile dünya genelindeki hisse senetlerinden 5.5 trilyon dolar çekilmesine öncülük etti.

Stoxx 600 11 yılın en uzun süreli kayıp döneminin ardından geçtiğimiz hafta yılın en düşük seviyesini görmüştü. Gösterge endeks 17 Ekim’de toparlanarak Kasım 2011’den bu yana en büyük ralliyi gerçekleştirdi. AMB bugün varlık alım programına başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)