BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAtina borsası kayıp beklentisiyle açılıyor----

Atina borsası kayıp beklentisiyle açılıyor

Atina borsası kayıp beklentisiyle açılıyor
03 Ağustos 2015 - 06:30 www.finansgundem.com

Referandum kararı sonrası 26 Haziran'dan bu yana kapalı bulunan Atina Borsası bugün gong çalacak. Gözler banka hisseleinde olacak

Beş haftadır kapalı olan Atina Borsası'nın bugün açılmasıyla hisse senetlerinin yüzde 20 değer kaybedeceği tahmin ediliyor.
Borsa Yunan hükümetinin borç krizinin en kötü döneminde sermaye kontrolü kuralları koymasından hemen önce kapatılmıştı.
Yatırımcılar borsanın kapalı kalması ve Yunan ekonomisinin gidişatından duyulan kaygı nedeniyle keskin düşüşler beklediklerini söylüyor.
Beta Menkul Kıymetler'den Takis Zamanis "Yarın herhangi bir hissenin değer kazandığını görme ihtimalimiz sıfıra yakın" dedi.

GÖZLER BANKA HİSSELERİNDE

Banka hisselerinin özellikle büyük düşüş yaşaması bekleniyor.
Başbakan Alexkis Tsipras hükümetine yakın Avgi gazetesi Atina'nın bankaların sermayelerinin yeniden yapılandırılması için bu ay 10 milyar Euro bulmaya çalışacağını yazdı.

Banka hisseleri Atina Borsası'nın beşte birini oluşturuyor. Atina Borsası kapalıyken ABD'de işlem görün Yunan Ulusal Bankası'nın hisse senetleri yüzde 20 değer kaybetti.
Yunanistan'ın geçen hafta borç verenleriyle bir kurtarma anlaşmasına imza atmasına karşın, anlaşma koşulları üzerindeki siyasi kavga hala Tsipras'ın erken seçim çağrısında bulunmasına neden olabilir.

Avrupa Komisyonu Yunanistan'ın bu yıl yine durgunluğa girmesini ve yüzde 2 ila 4 daralmasını bekliyor. Yunan ekonomisi 2014'e dek altı yıl üst üste küçülmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)