BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAracı kurumlarda sermaye rehaveti----

Aracı kurumlarda sermaye rehaveti

Aracı kurumlarda sermaye rehaveti
26 Mayıs 2015 - 06:59 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, aracı kurumların asgari sermaye şartını yerine getirmesi süreci ile ilgili olarak açıklama yaptı

 Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, aracı kurumların asgari sermaye şartını yerine getirmesi süreci ile ilgili olarak, aracı kurumlarda dönüşüm sürecinin yavaş işlediğini belirterek, bu konuda 30 Haziran’a kadar başvurularını yapmayan şirketlerin 1 Temmuz itibariyle yetkisiz sayılacağını söyledi. Aracı kurumlarda dönüşüm yavaş ilerlerken portföy şirketleri ise bu konuda daha hızlı davrandı. Ertaş 37 portföy yönetim şirketinden 26’sının dönüşümünü tamamladığını söyledi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) olağan genel kurulunda konuşan Ertaş, İstanbul’un uluslararası portföy yönetim merkezi olması konusunda ciddi adımlar attıklarını ve kurumlardan bir dönüşüm başlatmalarını istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Buradan bir kez daha ifade ediyorum; 30 Haziran’a kadar başvurularını yapmayan şirketlerimiz 1 Temmuz itibariyle yetkisiz sayılacaktır. Dolayısıyla tüm kurumlarımızın 30 Haziran’a kadar önümüzdeki dönemde kendilerini nasıl konumlandıracaklarının projeksiyonlarını bizimle paylaşmaları gerekiyor. Yıl sonuna kadar da bu dönüşüm süreçlerini inşallah bitirmiş olacağız.” SPK’nın aracı kurumların özsermaye yükümlülüklerine ilişkin tebliği, dar yetkili aracı kurumların 2 milyon TL, kısmi yetkili aracı kurumların 10 milyon TL ve geniş yetkili aracı kurumların 25 milyon TL asgari özsermayeye sahip olmasını öngörüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)