BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAMB'nin kararı Alman tahvillerini vurabilir----

AMB'nin kararı Alman tahvillerini vurabilir

AMB'nin kararı Alman tahvillerini vurabilir
22 Ocak 2015 - 22:49 www.finansgundem.com

AMB'nin aylık 60 milyar euroluk varlık alım kararı, Almanya tahvil piyasasında ciddi sıkıntılara yol açabilir

Avrupa Merkez Bankası (AMB) ülke tahvili satın alarak bilanço hedefine ulaşma çabası içindeyken, tahvil savaşını kazanmak zorunda.

Banka ve emeklilik fonları hali hazırda arzında azalma görülen geleneksel Almanya tahvilleri için yatırımcılarla rekabet ediyor. AMB alımları da göz önünde bulundurulduğunda, fiyatların Avrupa'nın gösterge ülke tahvilinin faiz ödemelerini sıfırlayacak düzeye gelebileceği görülüyor. AMB Başkanı Mario Draghi bugün yaptığı basın toplantısında, aylık 60 milyar euroluk şirket ve ülke tahvili alınacağını duyurdu. 

Bu rakamın 45 milyar euroluk bir kısmı, bir AMB yetkilisine göre ülke tahvili olacak. Bu rakam da, Euro Bölgesi üyelerinin AMB sermayesine yaptığı katkılara oranla yapılan alımlara dayanıldığında, bu yıl için 100 milyar euroluk Almanya tahvili alımına denk geliyor. Böylece tahvil ajansının geleneksel Almanya tahvillerini 8 milyar euro azaltmayı planladığı bir dönemde, Almanya tahvillerinin piyasasını daraltacak.

Londra'da bulunan M&G Group yatırım yöneticisi Anthony Doyle "Bu Avrupa tahvil piyasasındaki arz talep dengesinde ciddi bir şoka yol açacak. Almanya tahvil piyasasının İsviçre'ninkine benzemesi yakın olabilir" yorumlarında bulundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)