BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında uzun pozisyonlar arttı----

Altında uzun pozisyonlar arttı

Altında uzun pozisyonlar arttı
24 Kasım 2014 - 12:41 www.finansgundem.com

Altının yükseliş beklentisine göre açılan pozisyon sayısı Haziran'dan bu yana en hızlı artışını gösterdi

Hedge fonlarının, Çin, Japonya ve Avrupa’da merkez bankalarının girişimlerinin fiyatlardaki düşüşü yavaşlatmaya yardımcı olması ile altının yükseliş beklentisine göre açtıkları pozisyon sayısı Haziran ayından bu yana en hızlı artışını gösterdi.

ABD hükümetinin açıkladığı veriye göre, net-uzun pozisyon, New York vadelileri ve opsiyonlarında yüzde 56 genişledi. Kısa pozisyonlar 2 ayın en düşük seviyesine gerilerken, uzun pozisyonlar 4 haftadan bu yana ilk kez yükseliş gösterdi.

Fiyatlar, Çin’in gösterge faiz oranını Temmuz 2012’den bu yana ilk kez düşürmesinin ardından 21 Kasım’da 3 haftanın en yüksek seviyesini gördü. Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) genişlemeyi desteklemek için ek teşvik önlemleri aldılar. Altın, ABD ekonomisi ve doların güçlenmesinin, Fed’in borçlanma maliyetlerini yükseltmeye yaklaştığı iddialarını alevlendirmesi ile 7 Kasım’da 2010’dan bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Baring Asset Management yatırım yöneticilerinden Clive Burstow, “Altın şu an iki taraflı rüzgarla karşı karşıya. ABD ekonomisinin dünyanın geri kalanı karşısında güçlenmesi doları çok daha güçlü kılıyor. Ayrıca insanlar, ABD’nin ne zaman faiz oranlarını artıracağı konusunda endişelenmeye başlıyorlar” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)