BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltında düşüş sürecek mi?----

Altında düşüş sürecek mi?

Altında düşüş sürecek mi?
25 Mayıs 2015 - 08:21 www.finansgundem.com

Goldman Sachs, vadeli altın kontratlarının üç ayda , altı ayda ve 12 ayda kaç dolardan işlem göreceğine dair tahminde bulundu

Goldman Sachs Group, emtia raporunda, "Dolarda süregelen bir güçlenmenin ve ABD'de reel faizlerdeki kademeli artışın altını daha da düşürmesini bekliyoruz," dedi. Banka vadeli altın kontratlarının üç ayda ons başında 1,180 dolar, altı ayda 1,150 dolar ve 12 ayda 1,050 dolar seviyelerinde işlem göreceği tahmininde bulundu.

Goldman emtiadaki toparlanmanın geçici olduğu tahmininde bulunarak görünümünü düşürdü. Banka en büyük düşüşü bakırda beklediğini belirtirken, petrol fiyatlarının 3. çeyrek dönemde 1. çeyrek dönemdeki düşük seviyelere ineceğini ifade etti.

Banka, S&P GSCI endeksi için 12 aylık total getiri tahminini eksi yüzde 7.5’e düşürdü. Goldman, “Petrol fiyatlarından kaynaklanan deflasyonal baskıların düşüş etkisi, ABD ekonomik büyümesi ve dolar arasındaki farklılık, gelişmekte olan piyasalardaki kaldıraçsızlık ve yeniden dengelenme kendilerini yeniden gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.

Uzun vadeli ve düşüş etkili makro temaların geri dönmesi ile birlikte banka emtia fiyatlarında aşağı yönlü baskı oluşacağını belirtiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)