BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına güçlü dolar baskısı----

Altına güçlü dolar baskısı

Altına güçlü dolar baskısı
28 Ağustos 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Altın, ABD'de büyüme verisinin beklenenden güçlü çıkmasının ardından son bir ayın en büyük haftalık kaybına yöneldi

Altın, ABD ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde beklenenden daha hızlı büyüdüğünü gösteren verinin ardından, son bir ayın en hızlı haftalık kaybına yöneldi.

Spot altın fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 08:58'de ons başına 1,126.27 dolarda kaldı. Metal bu hafta yüzde 2.7 düştü ve son üç hafta içinde ilk haftalık kayba yöneldi

ABD ekonomisi bu yılın ikinci üç aylık döneminde yüzde 3.7 büyüdü ve bu büyüme, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerin tümünden ve daha önce açıklanan veriden daha yukarıda gerçekleşti. Güçlü verinin ardından Asya ve ABD hisse senetleri yukarı yönde seyrederken, dolar değer kazandı. İyileşen ekonomi altın için olumsuz bir faktör, zira bu durum Fed'in faiz artırımına gitme olasılığını artırıyor. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü bilgilendirme notunda, "Güçlü dolar ve iyileşen beklentiler, altına yönelik desteğin azalmasına neden oluyor" dedi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,126 dolara çıktı ve bu haftayı yüzde 2.9 düşüşle geçmeye yöneldi. Palladyum yüzde 3.3 yükselerek ons başına 581 dolara ulaştı ve dünkü yüzde 5.6'lık Aralık 2011'den bu yana en hızlı yükselişini daha genişletti. Gümüş yüzde 0.4 tırmanarak ons başına 14.5530 dolara ulaşırken, platin yüzde 0.8 yükselişle ons başına 1,008.50 dolara çıktı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)