BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltına 'güvenli liman' dopingi----

Altına 'güvenli liman' dopingi

Altına 'güvenli liman' dopingi
09 Şubat 2016 - 07:11 www.finansgundem.com

Altın, küresel ekonomiye yönelik endişelerin hisse senetlerine satış getirmesi ile 1,200 doları gördü

Altın, küresel ekonominin durumuna ilişkin artan endişelerin hisse senedi piyasalarına satış getirmesi ve güvenli liman niteliğindeki varlıklara yönelik talebi artırması sonucu yükselişini sekizinci güne taşıdı ve Haziran ayından bu yana ilk kez 1,200 dolar seviyesini gördü. Bu yükseliş sonucu altın üreticilerinin hisse senetleri değer kazandı.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,194.42 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 10:26'da 1,192.81 dolar seviyesine geldi. Metal, Pazartesi günü 1,200.97 dolara kadar çıkarak 22 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü ve yükselişin bugün de sürmesi durumunda, 2011 yılından bu yana en uzun günlük çıkış serisini gerçekleştirmiş olacak.

Altın bu yıl, küresel ekonominin hızını kaybetmekte olduğuna ilişkin endişeleri artması ve buna bağlı olarak hisse senetlerinde düşüş meydana gelmesi ve yatırımcıların Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerinin zayıflaması sonucu yüzde 12 değer kazandı. Asya'da hisse senetleri, Pazartesi günü ABD ve Avrupa hisse senetlerinde görülen düşüşü takip ederek Salı günü aşağı yönde hareket etti ve Deustche Bank AG son dört yılda, yatırımcıları borçlarını ödeyebilmek için elinde yeterli nakiti bulunduğu konusunda yatırımcıları ikna etmek zorunda kalan ilk büyük banka oldu.

Melbourne'de National Australia Bank Ltd. ekonomisti Vyanne Lai, "Yatırımcıların güçlenen riskten kaçma eğilimi ile tetiklenen ve artıp yayılan küresel finansal belirsizlik, hisse senetlerinde satış dalgası getirdi," dedi ve bu durumun, aralarında altının da olduğu gübenli liman niteliğindeki varlıklara talebi güçlendirdiğini belirtti.

Avustralya'da borsaya kote üreticileri içeren endeks yüzde 7.9 kadar yükselerek Mayıs 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Avustralya'nın en büyük altın üreticisi Newcrest Mining Ltd. Sydney'deki işlemlerde yüzde 8.4 kadar sıçradı ve 2016 yılında yüzde 28 yükseldi. Perth merkezli Northern Star Resources Ltd. Salı günü yüzde 8.6 prim yaptı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)