BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Yunanistan'dan destek buldu----

Altın Yunanistan'dan destek buldu

Altın Yunanistan'dan destek buldu
26 Ocak 2015 - 08:50 www.finansgundem.com

Altın, Yunanistan'da seçimleri kemer sıkma karşıtı Syriza partisinin kazanmasının arından beş ayın en yüksek seviyesi yakınında kaldı

Altın, Yunanistan'da seçimleri kemer sıkma karşıtı Syriza partisinin kazanmasının ülkenin uluslararası kurtarma paketinin koşullarını yeniden müzakere edeceği beklentilerini güçlendirmesinin ardından, beş ayın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

Spot altın yüzde 0.4 yükselişle ons başına 1,299.31 dolara kadar çıktıktan sonra, Singapur saati ile 12:02'de 1,293.61 dolara geldi. Metal 22 Ocak'ta, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik programını genişletmesi ile birlikte, 1,307.62 dolara kadar çıkarak 15 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Yunanistan'da Syriza partisi, seçimleri kamuoyu araştırmalarının tahminlerinden de daha güçlü bir şekilde kazandı ve oyların büyük çoğunluğunun sayılmasının ardından, parlamentoda çoğunluğu yalnızca 2 sandalye ile kaçırdı. Syriza lideri Alexis Tsipras, ülkenin borçlarını ve kemer sıkma tedbirlerini yeniden müzakere edeceği taahhüdünde bulundu ve bu durum, seçimleri kaybeden Başbakan Antonis Samaras'ın ülkenin eurodan "kazara" çıkmasını tetikleyeceği uyarısında bulunmasına neden oldu. Altın bu yıl, Fed'in faiz artırımlarını öteleyebileceği spekülasyonunun da yardımıyla yüzde 9.3 değer kazandı.

Çin'de bankaların kötü kredilerini almak için kurulmuş dört fondan birinin bir birimi olan Cinda Futures Co.'nun analisti  Lv Jie, "Yunanistan seçimlerinin sonucu, euro Bölgesi'nden çıkış olacağı korkularını artırdı ve bu da piyasalardaki belirsizlikleri yoğunlaştırdı. Bu da altına kısa vadeli bir talep getirdi," dedi.

Altının 14 günlük RSI göstergesi 70 seviyesi civarında. Bu seviye, teknik analize göre değerlendirmelerde bulunan bazı analistler için fiyatların kısa bir süre içinde aşağı dönebileceği anlamına geliyor. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR gold Trust'taki altın varlıları 23 ocak'ta 741.65 tona genişledi ve yükselişini ikinci haftaya taşıdı.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, fazla değişmeyerek ons başına 1,293.50 dolarda kaldı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, altında net uzun pozisyon sayısı, 20 Ocak ile biten haftada yüzde 27 artarak 145,732 kontrata ulaştı.

Spot gümüş fazla değişmeyerek ons başına 18.3020 dolarda kaldı. Platin yüzde 0.4 düşüşle ons başına 1,264 dolara inerken, palladyum yüzde 1.3 kayıpla ons başına 765.75 dolara geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)