BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın yükseliyor----

Altın yükseliyor

Altın yükseliyor
26 Aralık 2014 - 08:28 www.finansgundem.com

Altın, fiyatların üç haftanın en düşük seviyelerine yakın olmasının satın alımları teşvik etmesi ile yükselişe geçti

Altın, fiyatların üç haftanın en düşük seviyelerine yakın olmasının satın alımları teşvik etmesi ile yükselişe geçti. Gümüş bir haftanın en sert artışını gösterdi. Paladyum 12 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Spot altın, yüzde 1 kadar yükselerek ons başına 1,185.09 dolara geldi ve Singapur saati ile 10:13’te 1,183.89 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, 22 Aralık’ta 1,170.76 dolara gerileyerek 1 Aralık’tan bu yana en zayıf seviyeyi gördü.

Altın bugün yükselişe geçti ancak üst üste ikinci haftalık düşüşü kaydetmeye hazırlanıyor. Altında yaşanan söz konusu gerileme, Ekim ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemi olacak. Kıymetli metaldeki değer kayıplarında, ABD’de ekonomik büyümenin ivmelenmesi ile birlikte borçlanma maliyetlerinin yükselmesine yaklaşılması ve petrol fiyatlarındaki düşüşün güvenli liman olarak nitelendirilen altına talebi zayıflatması etkili oldu. En büyük altın destekli ETF’lerin bulunduğu SPDR Gold Trust’taki varlıklar, 23 Aralık’ta 18 ayın en sert düşüşünü göstermesinin ardından değişiklik göstermedi. Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, 5 yılın zirve seviyesine yakın bir seyir izliyor.

Sucden Financial Ltd.’nin Hong Kong birimi döviz ve altın geliştirme yöneticisi Raymond Mok, “Yılın sonuna yaklaşıyoruz dolayısıyla kar satışları gerçekleşiyor. ABD ekonomisi yolunda ilerlerken Fed’i faiz oranlarını artırma tarihini yeniden gözden geçirmeye zorluyor” dedi.

ABD ekonomisi üçüncü çeyrekte yıllık baz yüzde 5 genişleyerek 2003’ten en büyük yükselişi gösterdi. İşsizlik maaşı başvuruları ise 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi.

SPDR Gold Trust’taki varlıklar, önceki gün yüzde 1.6 düşüş ile Haziran 2013’ten bu yana en sert gerilemeyi göstermesinin ardından 712.9 tondaki seviyesinde bir değişiklik göstermedi.

Şubat vadeli altın kontratı, yüzde 0.9 yükselerek New York Comex’te ons başına 1,183.90 dolardan alıcı buldu. Bloomberg’in derlediği verilere göre işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yğzde 10 aşağısında seyrediyor.

Spot gümüş yüzde 1.5 kadar toparlanarak 18 Aralık’tan bu yana en büyük gün içi yükselişi gösterdi ve ons başına 15.9581 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal yine de ikinci haftalık kayba hazırlanıyor.

Paladyum yüzde 1.4 artış göstererek ons başına 819.33 dolar oldu ve 818.33 dolardan alıcı buldu. Metal bu hafta yüzde 1.6’lık bir yükseliş kaydetmeye ilerliyor. Platin yüzde 1 değerlenerek ons başına 1,203.88 dolara geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)