BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın ve kurda neler oluyor----

Altın ve kurda neler oluyor

Altın ve kurda neler oluyor
31 Temmuz 2015 - 13:52 www.finansgundem.com

Fed toplantısı sonrası altın ne durumda, bundan sonra neler olur? Dolar nereye koşuyor? İşte o analiz…

PİYASALARI ETLİLEYEN FAKTÖRLER
* FOMC toplantısından sonra piyasa gündemi tamamen faiz artırım takvimi ve faiz artırım periyodunu tartışmaya başladı. Fiyatlamalar bunun üzerinden oluyor. Hem emtia tarafında hem de hisseler de durum bu. Dün gelen ABD büyüme verisi beklentilerden kötüymüş gibi duruyor ama olumsuz geçen kış ve bahar aylarının bitmesinden sonra üçüncü çeyrek verileri belli ki iyi gelecek. Birinci çeyrek verisi de 0.2 daralmadan 0.6 büyümeye revize edildi. Haftalık işsizlik başvuruları da beklentiler dahilinde hatta biraz da iyi geldi. Bundan sonra Eylül ortasına kadar FED toplantısı yok. Veriler eylül beklentisine ışık tutacak ve piyasa bu verileri daha çok kullanmak isteyecek.

*IMF, Yunanistan kurtarma paketine katılmayabileceğini açıkladı.

*Merkez Bankasından Faiz politikasında sadeleşme gelebileceği açıklamaları geldi, bu durumu Ağustos toplantısında daha ayrıntılı açıklayacaklar. Politika faizi, koridor (alt bant- üst bant), tek bir faize indirgenmesi adı konmamış bir faiz artışını gündeme getirebilir. Kur tarafı ise daha çok koalisyon, yurt dışı olumsuzluklar ve terör haberlerini olumsuz fiyatlamaya devam ediyor. Koalisyon görüşmelerine cumartesi günü de devam edilecek.  
  
ALTIN:
Altın Fed toplantısından sonra kısa süreli bir dalgalanma yaşadı(1101-1083), dolar endeksinin 97 seviyesinin üzerinde olması baskıyı artırıyor. ABD 10 yıllıklarının 2.40 seviyesinden 2.26 ya gevşemesine rağmen altına halen bir tepki gelmedi. Normal şartlar altında 1104-1109 seviyesinin denenmesi gerekiyordu, bu halen geçerli, bu seviyelerin aynı gün içersin de yukarı doğru kırılması 1120 seviyelerinin denenmesine neden olur. Direnç seviyelerinin kırılamaması durumunda ise 1060 seviyeleri denenir. Haftalık 1096 üzerinde bir kapanış olması durumunda ise yukarı denem şansı artar. Asya tarafında paraların dolar karşısında değer kaybetmesi, Çin hisse senedi tarafında kredilere işlemlerin satışlarının olması altın piyasasında Asya tarafının neden satıcı olduğunu gösteriyor.
Destek Seviyeleri: 1070 -1063   Direnç Seviyeleri: 1104-1109-1120

GÜMÜŞ:
Doların Asya paralarına karşı değer kazanması ve Çin tarafında yaşanan olumsuzluk halen devam ediyor. Bu bütün piyasalara olumsuz baskı yaparken, emtilarda bundan etkileniyor.14.80 üzerinde trade etmediği sürece zayıf görünüm devam eder.
Destek Seviyeleri:14.50   Direnç Seviyeleri:15.50-15.80
 
EURO/$

Yunanistan kaosundan sonra daha çok dolar üzerinden gelen veri ve haberler ile fiyatlanıyor. 1.11 üzerine atmadığı sürece zayıf teknik görünüm devam eder. Euro long için halen güçlü neden gözükmüyor.
Destek: 1.08-1.07   Medyan:1.11  Direnç:1.1150-1.1240

$/TL
Koalisyon görüşmeleri devam ederken bir yandan da MHP ile ilgili yapılana açıklamalar zaten stresi yurt dışı gelişmeler ve terör nedeni ile yüksek olan piyasanın moralini bozuyor. Sürecin uzaması, yabancıların tahvil ve hisse senedinde yaptıkları satışlar kur üzerinde baskıyı artırıyor. TCMB’nın açıklamaları da piyasayı pek tatmin etmedi. Kur, yurt dışında bilhassa Asya paralarına karşı değer kazanan doların etkisinde hareket ediyor, yurt içi gelişmeler de durumu biraz daha zorlaştırıyor. 2.80 üzerinde haftalık kapanış teknik olarak yeni tepeler oluşmasına neden olabilir.  (İSTANBUL ALTIN RAFİNERİSİ – HALUK. İ. MUTLU)
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)