BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın varlık alımına imkan sağlıyor----

Altın varlık alımına imkan sağlıyor

Altın varlık alımına imkan sağlıyor
05 Ağustos 2015 - 13:53 www.finansgundem.com

OceanaGold, kıymetli metaldeki düşüşün varlık alımını ucuzlaştırdığı belirtti

Bu yıl iki maden alım anlaşması yapan alın üreticisi OceanaGold Corp. kıymetli metaldeki düşüşün yeni mevduat keşfetmekten ziyade varlık alımını uygun hale getirdiğini belirtti.

Şirketin CEO’su Mick Wilkes, Çarşamba günü verdiği bir röportajda, “Bu piyasada yüksek kaliteli onsu çekici fiyatlarda alabilirsiniz. Bu daha kesin ve daha hızlıdır. Keşif yapmak bir olasılık oyunu ve zaman alıyor” dedi.

Altın bu yıl gerileyerek 2013 ve 2014’teki kayıpları genişletti ve altın üreticilerinin hisse senedi fiyatlarına zarar verdi. Altındaki düşüşte, ABD’de faiz oranlarının artırılacağı beklentisi etkili oldu. Metals X Ltd.’ye göre anlaşmalar yoluyla üretimi artırmak, keşif yapmaktan daha az maliyetli ve daha hızlı. Şirketin CEO’su Peter Cook, geçtiğimiz hafta iki maden alımı yapıldığı açıkladı.

Cook konu ile ilgili, “Sıfırdan oldukça yüksek bir hızda yükselebilirsiniz. Burada stres yaşayan pek çok insan var. Altındaki düşüş küçük üreticileri daha kırılgan hale getiriyor” dedi.

Spot altın 24 Temmuz’da ons başına 1,077.40 dolar ile 5 yılın en düşük seviyesine indi. Metal Çarşamba günü Sydney saati ile 06.04’te 1,085.067 dolardan işlem gördü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)