BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın merkez bankalarına yöneldi!----

Altın merkez bankalarına yöneldi!

Altın merkez bankalarına yöneldi!
30 Kasım 2015 - 07:01 www.finansgundem.com

Altın, Fed faiz artırımına hazırlanırken beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında seyretti

Altın, Fed'in gelecek ayki toplantısında faiz artırımına gitmesi beklenirken, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) teşvik programını genişletmesinin öngörülmesi ile birlikte, ABD ve Avrupa merkez bankaları arasındaki politika farklılaşmasının daha da güçleneceği beklentilerine bağlı olarak, beş yılı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında işlem gördü.
 
Spot altın, Cuma günü Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, fazla değişmeyerek, Singapur saati ile 08:59'da ons başına 1,057.53 dolarda kaldı. Fiyatlar bu ay yüzde 7.4 ile Haziran 2013'ten bu yana en hızlı kaybını gerçekleştirmeye yöneldi.
 
Altın, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentisinin doları güçlendirmesi ve bunun sonucu yatırımcıların altın varlıklarını azaltmasının etkisi ile, düşüşünü üçüncü yıla genişletmeye hazırlanıyor. Bu hafta açıklanacak olan ABD Kasım ayı tarım dışı istihdam verisi, Fed politika yapıcılarının gelecek ayki toplantıda alacağı faiz kararının şekillenmesine yardımcı olacak. Perşembe günkü toplantısında, AMB, ekonomiyi desteklemek için, mevduat faizini düşürebilir ve varlık alım programını genişletebilir.
 
Australia & New Zealand Banking Group Ltd., Pazartesi günkü bilgilendirme notunda, yatırımcıların Fed'in gelecek ayki toplantıda yüzde 70'in üzerinde olan Faiz artırımına gitme olasılığını işaret ederek, "Dikkatlerin büyük bölümü Fed'in ne yapacağına ilişkin beklentilerde kalmaya devam edecek," dedi ve "Aralık toplantısında kadar, piyasadaki bekleme oyunu sürecek" şeklinde görüş bildirdi.
 
Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta Kongre'de konuşma yapacak. Başkan'ın konuşması, para politikasının görünümüne ilişkin işaretler bulabilmek amacıyla dikkatle izlenecek. Yüksek faizler, yatırımcısına faiz ödemesi yapmayan altının diğer yatırım araçlarına kıyasla cazibesini azaltıyor. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesi yakınında seyretti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)