BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kıpırdamaya başladı----

Altın kıpırdamaya başladı

Altın kıpırdamaya başladı
06 Mayıs 2015 - 11:06 www.finansgundem.com

Yükselişini üçüncü güne taşıyan altın fiyatları 1200 dolar seviyesine yaklaştı

Altın, dolardaki zayıflık ve Fed'in yakın bir dönemde faiz artırmayacağı spekülasyonlarını artıran ABD ekonomik verilerinden destek bularak yükselişini üçüncü gününe taşıdı.

Spot altının ons fiyatı bu sabah itibariyle yüzde 0.30 yükselerek 1,196.36 dolar oldu ve 1,200 dolar seviyelerine yaklaştı.

Petrol fiyatlarında yaşanan yükseliş ve hisse piyasalarında yaşanan düşüş de dahil olmak üzere farklı faktörler altın fiyatlarındaki yükselişe destek oluyor.

Diğer taraftan, Amerikan 10 yıllıklarındaki yükselişin altını orta vadede negatif etkileyebileceği belirtiliyor.

Teknik seviyeler

Analistler, teknik olarak 1197 seviyesinin altında işlem gören altında toparlanmanın devam etmesi ve 1197 seviyesinin yukarı yönlü kırılması durumunda 1203 ve 1211 seviyeleri, olası gevşemelerde ise 1192 seviyesinin izlenebileceğini belirtiyor.

Bugün gözler Amerika’daki istihdam verilerinde olacak

Amerika’da bugün ADP tarım dışı istihdam değişimi ve çeyreklik bazda birim emek maliyetleriyle tarım dışı üretkenlik takip edilecek. Özellikle ADP tarım dışı istihdam değişimi, öncü veri olup Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam değişimi öncesi gösterge olacak.

Ayrıca FED Başkan’ı Janet Yellen’ın Washington’da Finans konferansında yapacağı konuşmada FED’in faiz artırımlarıyla ilgili açıklamaları da takip edilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)