BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın kayıplarıı artırdı----

Altın kayıplarıı artırdı

Altın kayıplarıı artırdı
31 Mart 2015 - 09:14 www.finansgundem.com

Altın, doların değer kazanması ile birlikte son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi

Altın, doların son 10 yılın en uzun aylık çıkış serisini gerçekleştirmeye yönelmesi ve yatırımcıların Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmasının zamanlamasına ilişkin işaretler için ABD ekonomik verilerini izlemeleri ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,179.92 dolara kadar inerek 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 12:31'de 1,181.66 dolara geldi. Metal Mart ayında yüzde 2.6 düşüşle ikinci ayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve çeyrek dönem bazında fazla değişmedi. Altın Şanghay'da değer kaybetti.

ABD'de dün açıklanan veriler, askıda konut satışlarının Şubat ayında 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ve tüketici harcamalarının Şubat döneminde, soğuk hava koşullarının da etkisi ile fazla değişmediğini gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı açıklamada, faizin bu yıl artırılmasını beklediğini ve artırımların önceden belli bir takvime bağlı olmaksızın kademeli gerçekleştirileceğini söyledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yükselişini dokuzuncu aya taşıyarak, en az 2005'ten bu yana en uzun süreli aylık çıkış dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bugünkü raporunda, "Altın, güçlü doların etkisi ve haftaya jeopolitik gerilimler olmaksızın başlaması ile birlikte zorlanıyor," dedi ve "Altın fiyatları muhtemelen, ABD ekonomisin daha iyi performans göstermesi nedeniyle, baskı altında kalmaya devam edecek" şeklinde görüş bildirdi.

 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)