BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed'e odaklandı----

Altın Fed'e odaklandı

Altın Fed'e odaklandı
17 Eylül 2014 - 08:17 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in bugün sona erecek toplantısı öncesi sekiz ayın en düşük seviyesi üzerinde tutundu

Altın, diğer merkez bankaları ekonomilerini desteklerken, teşviklerin daha da azaltılma kararının alınması beklenen iki günlük Fed toplantısı sona ermeden önce, Ocak ayından bu yana en düşük seviyesinin üzerinde tutundu.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,235.55 dolardan bugün Singapur saati ile 09:03'te 1,237.02 dolara geldi. Altın dünkü yükselişiyle birlikte çıkışını ikinci güne taşıdı. Metal 15 Eylül'de 1,225.67 dolara kadar inerel 9 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü ve 14 günlük RSI göstergesi bugün beşinci gün üst üste 30 seviyesinin altında kaldı. Bu durum, teknik analize göre değerlendirme yapan bazı traderlara göre, fiyatların yükselmeye hazırlandığını işaret ediyor.

Altın 2013 yılında, Fed'in aylık varlık alımlarını azaltmaya hazırlandığı endişesiyle, 12 yıl süren yükselişini durdurdu. Fed altı toplantı üst üste varlık alımlarını azalttı. Fed yetkilileri şimdilerde faiz artırımlarının zamanlamasını tartışıyor ve bu durum dolardaki yükselişleri destekliyor. Dünyanın en büyük altın tüketicisi Çin'de, merkez bankası, Sina.com'un dün bildirdiği üzere, ülkenin en büyük beş bankasına 500 milyar yuan (81.4 milyar dolar) likidite sağlayacak.

Hangzhou, Çin'de Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, "Abd ekonomisi toparlanmaya devam ederken ve Avrupa ve Çin gibi diğer ülkelerde para politikaları ayrışırken, dolar değerli kalmaya devam edecek ve değerli metaller üzerinde baskı oluşturacak," dedi ve yatırımcıların Fed'in kullandığı söylemi yakından izleyeceğini sözlerine ekledi.

Avrupa Merkez Bankası (AMB), ekonomiyi desteklemek için, temel refinansman faizini rekor düşük seviyeye indirdi ve varlığa dayalı menkul kıymet alımı yapacağını duyurdu. Japonya'da, hükümet, teşvikler için bir yedek plan hazırlayacağını kaydetti.

Borçlanma Maliyetleri

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dün, Fed'in borçlanma maliyetleri "kayda değer bir süre" düşük tutma taahhüdünü devam ettireceği spekülasyonuna bağlı olarak son dört ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. ABD para birimi bu yıl yüzde 2.8 değer kazandı ve halen 2011'den bu yana en hızlı çeyrek dönem kazancına doğru ilerliyor.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,233.40 dolara kadar inmesinin ardından 1,235.90 dolara geldi. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları dün 784.22 tona inerek Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Spot gümüş dünkü seviyesi olan ons başına 18.7198 dolardan 18.7197 seviyesine geldi. Spot platin dünkü seviyesi olan ons başına 1,366.75 dolardan 1,366.50 dolara gelirken, palladyum yüzde 0.2 düşüşle ons başına 841.90 dolara geriledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)