BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın Fed öncesi yükseliyor----

Altın Fed öncesi yükseliyor

Altın Fed öncesi yükseliyor
16 Aralık 2014 - 08:05 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in iki günlük para politikası toplantısına başlaması öncesinde bu yılın en büyük 1 günlük düşüşünden toparlanıyor

Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) iki günlük para politikası toplantısına başlaması öncesinde bu yılın en büyük 1 günlük düşüşünden toparlanıyor. Fed’in düşen enerji fiyatları ve ABD ekonomisinin gelişme işaretleri göstermesi ile birlikte faiz oranlarındaki artırımın tarihini değerlendirmesi bekleniyor.

Spot altın yüzde 0.5 kadar yükselerek ons başına 1,199.41 dolar oldu ve Singapur saati ile 12:24’te 1,196.75 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, ABD imalat sanayi verisinin tahminleri aşmasının gelecek yıl borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesi olasılığını desteklemesinin ardından dün yüzde 2.4 değer kaybederek 19 Aralık’tan bu yana en sert düşüşü gösterdi.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, Fed yetkililerinin 16-17 Aralık’ta yapacakları toplantı öncesinde 5 yılın en yüksek seviyesinin altında yatay bir seyir izliyor. Fed Ekim ayında varlık alım programını sonlandırmıştı. Fed’in yarın başlayacak toplantıda 2008’den bu yana sıfıra yakın seviyede tutulan gösterge faiz oranlarını artırma hızını tartışmaya açması bekleniyor. Petrol fiyatlarının 5 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi, enflasyonu Fed’in yüzde 2’lik hedefinin daha da altına itebilir.

Şanghay’da bulunan Huatai Great Wall Futures Co. Huang Wei, “Yatırımcılar, Fed’in tonunu yakından takip ediyor. “Kayda değer süre” ifadesinden vazgeçilip vazgeçilmeyeceğine bakılacak. Eğer ifadenin kullanımı bırakılırsa bu gevşek para politikasının sonuna gelindiğine yönelik açık bir işaret olacak. Altının 1.200 dolar altındaki seviyesi bazı alıcıları cezp edebilir” dedi.

Şubat vadeli altın kontratı, dün yüzde 1.2 gerilemesinin ardından yüzde 0.9 düşerek New York Comex’te ons başına 1,196.80 dolara geldi. Kontrat bugün de düşüşü sürdürerek 5. güne taşırsa bu, 6 Kasım’dan bu yana en uzun süreli gerileme dönemi olacak.

En büyük altın destekli ETF’lerin bulunduğu SPDR Gold Trust’taki varlıklar, Temmuz ayından bu yana ilk kez ardı ardına haftalık yükseliş kaydetmesinin ardından dün yeniden düşüşe geçti.

Spot gümüş yüzde 0.6 yükselip düşmesinin ardında yüzde 0.1 düşüş ile ons başına 16.1537 dolardan alıcı buldu. Gümüş dün yüzde 5.1 gerileyerek Eylül 2013’ten bu yana en sert düşüşü kaydetti.

Spot platin, 4 günlük düşüş döneminin ardından yüzde 0.2 yükseliş ile ons başına 1,211.88 dolara ulaştı. Paladyum, yüzde 0.2 artarak ons başına 799.83 dolar oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)