BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın düşüşünü sürdürdü----

Altın düşüşünü sürdürdü

Altın düşüşünü sürdürdü
23 Kasım 2015 - 09:54 www.finansgundem.com

Altın, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin ardından kayıplarını sürdürdü

Altın, San Francisco Fed Başkanı John Williams'ın, ekonomik veriler tutunursa, Aralık toplantısında faiz artırımı için güçlü bir durum olduğunu kaydetmesinin ardından beş haftadır süren kayıplarını genişletti. Gümüş 6 yılın en düşük seviyesine indi.

Spot altın yüzde 1 düşüşle ons başına 1,067.58 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 13:07'de 1,071.64 dolara geldi. Fiyatlar geçen hafta, 18 Kasım'da 1,064.55 dolar ile Şubat 2010'dan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.5 geriledi.

Altın bu yıl, ABD'de faiz artırımı beklentilerinin güçlenmesinin yatırımcıya Faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltmasının ardından yüzde 9.5 kaybetti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin ve federal fonlar vadeli işlemler traderlarının büyük bölümü, Fed'in sıfır seviyesi yakınındaki faizi artırmasını bekliyor.

BU YIL YÜZDE 9.5 KAYBETTİRDİ

Altın bu yıl, ABD'de faiz artırımı beklentilerinin güçlenmesinin yatırımcıya faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltmasının ardından yüzde 9.5 kaybetti. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin ve federal fonlar vadeli işlemler traderlarının büyük bölümü, Fed'in sıfır seviyesi yakınındaki faizi artırmasını bekliyor. Para yöneticileri, altında uzun pozisyonların son yedi yılın en düşük seviyesine inmesi ile birlikte, Ağustos ayından bu yana ilk kez net kısa pozisyona girdi.

Sydney'de MineLife Pty Ltd. kurucu direktör ve kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Fed artık ayak sürüyemez," dedi ve "Eğer gerçekten Fed samimi bir şekilde gevşek para politikasının reel sonuçlar ürettiğine inanıyorsa, şimdi harekete geçmeli" şeklinde görüş bildirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)