BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 8 ayın en düşüğünü gördü----

Altın 8 ayın en düşüğünü gördü

Altın 8 ayın en düşüğünü gördü
22 Eylül 2014 - 22:21 www.finansgundem.com

Altın, ABD faizlerinde yükseliş beklentisi ve buna bağlı olarak güçlenen dolar ile 8 ayın düşüğüne geriledi

Vadeli altın kontratları, dolar rallisinin kıymetli metal talebini azaltması ile, 8 ayın düşüğüne gerilemesinin ardından yatay seyretti. Gümüş fiyatlarında da düşüş sürüyor. 

Dolar 10 para biriminden oluşan sepet kur karşısında 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Altın  bu çeyrekte yüzde 7.9 gerilerken, dolar yüzde 5.4 değer kazandı. Fed geçen hafta, faizleri kaydadeğer bir süre düşük tutma taahhüdünü sürdürmesine karşın, 2015 yılı için faiz tahminini yükseltti ve aylık varlık alımlarını azaltarak, parasal genişleme programını Ekim ayında bitirmeye yönelik adımlarını sürdürdü. 

Altının 14 günlük RSI göstergesi on gündür 30 seviyesinin altında kaldı ve bu durum, teknik analize göre değerlendirme yapan bazı analistler için, fiyatların yakın bir zamanda yükselmeye başlayabileceği anlamına geliyor. 2013 yılında Hindistan'ı geçerek dünyanın bir numaralı altın kullanıcısı durumuna gelen Çin'de, işlem hacmi geçen hafta arttı. Hindistan'da altın talebi, Eylül ayı civarında, ülkede festival dönemi ve düğün sezonundan önce, genellikle artış gösteriyor. 

Barclays Plc analistleri, bugünkü raporlarında, "Yatırımcı beklentisi, makro ortamın artan bir şekilde altın için olumsuz hale gelmesi ile birlikte, nötrden aşağı yöne doğru değişmekte," dedi ve "Faizlerin artacağı beklentisi ve yükselen dolar altın üzerindeki baskısını sürdürüyor. Ancak altın muhtemelen, mevsimsel olarak tüketimin artmasından dolayı, fiziki piyasadan bir miktar destek bulacak" şeklinde görüş bildirdi .

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.1 artarak, New York saati ile 12:19'da, ons başına 1,217.40 dolara geriledi. Kontrat daha önce 1,208.80 doları görerek en aktif kontrat için 2 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti. Mart ayında 1,392.60 dolara çıkan altın, bu yılın tüm kazancını silmeye yaklaştı. 31 Aralık'ta kontrat 1,202.30 dolardan işlem görmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)