BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 3 haftanın zirvesi yakın----

Altın 3 haftanın zirvesi yakın

Altın 3 haftanın zirvesi yakın
25 Kasım 2014 - 13:18 www.finansgundem.com

Altın, yatırımcıların dikkatlerini ekonomik büyümeyi hızlandırmaya yönelik teşvik tedbirlerine çevirmesi ile yükseldi

Altın, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artırılacağı beklentileri ile birlikte, yatırımcıların dikkatlerini ekonomik büyümeyi güçlendirmeyi amaçlayan teşvik tedbrilerine çevirmeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında seyretti. Platin değer kazandı.

Çin, Japonya Merkez Bankası'nın geçen ay daha önce görülmemiş miktardaki teşvik paketini genişletmesinin ardından, geçen hafta 2012 yılından bu yana ilk kez faiz düşürdü. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, geçen hafta yaptığı açıklamada, politika yapıcıların, ihtiyaç duyulduğunda ilave teşviklere gitmeye hazır olduklarını işaret etti. Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları yükselişini ikinci güne taşıdı.

Bazı yatırımcılar, para birimlerini devalüe edebilecek ve enflasyonu hızlandırabilecek parasal genişlemeden kendilerini korumak amacıyla altın alıyor. Altın, Fed'in ekonomik büyümeyi desteklemek için tahvil alımı yapması ve borçlanma maliyetlerini sıfır seviyesi yakınında tutması ile birlikte, Aralık 2008 ile Haziran 2011arasındaki dönemde yüzde 70 değer kazandı. Altın, Fed'in faiz artırımına doğru yönelmesinin etkisiyle, 2000'den bu yana ilk kez iki yıl üst üste değer kaybetmeye yöneldi.

Hangzhou, Çin'de, Yongan Futures Co. analisti Yang Xi, bilgilendirme notunda, "ABD, Avrupa, Japonya ve Çin'de ekonominin temel göstergeleri arasındaki farklar, para politikalarının farklılaşmasına neden oluyor ve bu durumun orta vadede sürmesini bekliyoruz," dedi ve "Süregelen teşvikler değerli metallere bir miktar destek sağlıyor, ancak dolardaki güçlü seyir rallileri sınırlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Spot altın yüzde 0.4 yükselerek, Londra saati ile 10:29'da ons başına 1,202.20 dolara çıktı. Metal 21 Kasım'da, Çin'in Faiz indirimine gitmesi ile birlikte, 1,207.93 dolara kadar çıkarak 30 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Şubat vadeli altın kontratları, New Yrok Comex piyasasında, yüzde 0.5 değer kazanarak ons başına 1,202.30 dolara yükseldi. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının iki katından fazlaydı.

Ekonomik Ayrışma

27 Kasım'da Şükran Günü'nü kutlayacak ABD ile, Avrupa ve Asya ekonomilerinin ekonomik görünümleri arasındaki ayrışma doların güç kazanmasına neden oluyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, bugün ABD'de açıklanacak olan gayrı safi yurtiçi hasıla, konut fiyatları ve tüketici güveni verileri öncesi beş yılın en yüksek seviyesini gördü.

Güçlü dolar çoğunlukla altına yönelik talebin zayıflamasına neden olurken, faizlerin yükselmesi, metalin yatırımcılarına genellikle yalnızca fiyat artışı yoluyla getiri sağlamasından dolayı, altının cazibesini azaltıyor.

Londra'da aracı kuruluş Marex Spectron'un değerli metaller müdürü David Govett, "Şükran Günü iki günlük bir tatil ve muhtemelen piyasa için biraz soluklanma, yapabilirse bu seviyelerde biraz konsolide olma ve Aralık ayının ne getireceğini görme zamanı," dedi ve "Açık bir şekilde, dolar önemli bir rol oynayacak ve eğer bu hareket olursa, değerli metal grubu da hareketlenecek" şeklinde görüş bildirdi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)