BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAltın 1.300 doların altında----

Altın 1.300 doların altında

Altın 1.300 doların altında
19 Ağustos 2014 - 09:10 www.finansgundem.com

Altın, azalan gerilim ve ABD ekonomisindeki iyileşme işaretleri ile düştükten sonra 1,300 doların altında tutundu

Altın, ABD'de ekonomik toparlanmanın hız kazandığına ilişkin iyimserliğin artması ve Ukrayna ve Orta Doğu'daki gerilimlerin azalması ile birlikte iki gün süren kayıpların ardından, ons başına 1,300 doların altında tutundu. Palladyum 13 yılın zirvesi yakınında seyrederken, platin değer kazandı.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,298.40 dolardan, bugün Singapur saati ile 11:25'te 1,299.85 dolara geldi. Metal 15 Ağustos'ta yüzde 1.6 düşüşle 1,292.63 dolara kadar inerek 6 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra günü yüzde4 0.7 aşağıda kapadı.

Altın bu yıl, Fed'in varlık alımlarını kademeli olarak azaltmasına rağmen, kısmen Ukrayna ve Orta Doğu'daki anlaşmazlıkların güvenli liman alımlarını artırmasının etkisi ile sıçrama yaptı. Fed yarın, ekonomideki iyileşme ile birlikte varlık alımlarını altıncı kez azalttığı 29-30 Temmuz toplantısının tutanaklarını açıklayacak. Fed Başkanı Janet Yellen, 22 Ağustos'ta, merkez bankacılarının Jackson Hole, Wyoming'deki yıllık toplantısında konuşma yapacak.

Hong Kong'da Wing Fung Financial Group Ltd. analisti Sarah Xie, "Altın, aşağı yönlü eğilim ile birlikte, bant içindeki seyrini sürdürüyor," dedi ve "Bu haftaki risk faktörleri; Fed'in toplantı tutanakları ve fazi artırımı görünümüne ilişkin daha fazla ipucu verebilecek Jackson Hole toplantısı" şeklinde görüş bildirdi.

Bugün açıklanacak olan veriler, dün açıklanan ve ABD konut üreticilerinin güveninin yedi ayın zirvesine çıktığını gösteren veri sonrası, konut başlangıçlarının Temmuz ayında sıçrama yaptığını gösterebilir. Fed politika yapıcılarının büyük bölümü, Aralık 2008'den bu yana sıfır seviyesi yakınında tuttukları gösterge faizi gelecek yıl yükseltmek durumunda kalacakları tahmininde bulundu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)