BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD hisseleri satıcılı seyrediyor----

ABD hisseleri satıcılı seyrediyor

ABD hisseleri satıcılı seyrediyor
29 Mayıs 2015 - 20:48 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, ekonominin gücü hakkındaki endişeler ile düşüş kaydetti

ABD hisseleri aylık kazanca doğru ilerlerken, ekonominin ilk çeyrekte daraldığını gösteren raporun ardından S&P 500 düşüş kaydetti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.3 düştü ve New York saati ile 12:38'de 2,114.43 puana geldi. Endeks 4 haftadan bu yana ilk kez haftalık düşüşe doğru yöneldi. Dow Jones endeksi yüzde 0.4 düşüş ile 18,048.65 puana geldi. Nasdaq Bileşik endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

New Jersey'deki Stifel Nicolaus & Co. piyasalar stratejisti Kevin Caron, "Gayrisafi yurtiçi hasıla eski bir hikaye. Düştüğünü zaten biliyorduk fakat Chicago PMI verisi beklenmedik düzeyde düşük gelmesi ile piyasalar geriledi. Ekonominin gücü hakkında endişeler sürüyor"yorumunda bulundu.

S&P 500 bu ay yüzde 1.7 yükselirken, geçtiğimiz hafta rekor seviyeden kapanış yaptı. Nasdaq ve Dow Jones da Mayıs ayında en yüksek seviyelere ulaştı.

ABD ekonomisi ilk çeyrekte daha evvel açıklanandan daha ciddi bir darbe aldı. ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre gayri safi yurtiçi hasıla 1. çeyrekte yıllıklandırılmış bazda yüzde 0,7 daraldı. Büyüme daha önce yüzde 0,2 olarak açıklanmıştı. Bu doğrultuda büyümeye gereğinden fazla mı önem verildiği soruları gündeme geldi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)