BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD borsaları faiz beklentisiyle yükseliyor----

ABD borsaları faiz beklentisiyle yükseliyor

ABD borsaları faiz beklentisiyle yükseliyor
17 Eylül 2014 - 17:38 www.finansgundem.com

ABD hisseleri, beklenmedik şekilde gerileyen TÜFE sonrasında Fed'in faiz oranlarını bir süre daha düşük tutacağı görüşü ile yükseliyor

ABD hisseleri, dün son bir ayın en dik artışını kaydetmesinin ardından, yatırımcıların beklenmedik şekilde gerileyen tüketici fiyatlarının bugün sona erecek olan iki günlük Fed toplantısında politika yapıcılara faiz oranlarını daha uzun süre düşük tutma şansı tanıyacağı görüşünde olmaları ile yükseliyor. 

Finans, sanayi ve emtia şirketleri Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki 10 sektör grubundan 8'inin yükselişine öncülük ediyor. FedEx Cor. ve Lennar Corp. beklentinin üzerinde gelir açıklamaları ile taşımacılık şirketlerindeki yükselişe liderlik ediyor. Auxilium Pharmaceuticals Inc. ise gelen satın alma teklifi sonrasında şimdiye kadarki en dik yükselişini kaydetti. 

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 09:45'te 2,003.11 puan oldu. Dow Jones endeksi ise 30.47 puan, yani yüzde 0.2 artışla 17,162.44 puanda. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.2 ilerleme kaydetti. 

ABD'de tüketici fiyat endeksi yüzde 0.2 gerilerken, Nisan 2013'ten bu yana ilk defa geriledi. Bloomberg anketine katılan 83 ekonomistin beklentisi değişiklik olmayacağı yönündeydi. Daha fazla oynaklık gösteren gıda ve akaryakıt hariç çekirdek enflasyon ise değişiklik göstermeyerek son dört yılda ilk defa yükselmedi. 

Fed bugün Washington saati ile 14:00'te (TSİ 21:00) para politikası kararını açıklayacak ve 30 dakika sonrasında Başkan Janet Yellen bir basın toplantısı düzenleyecek. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri Fed'in aylık tahvil alımını 15 milyar dolara düşürerek Ekim ayında ise tamamen sonlandıracağı yönünde.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)