BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa80 trilyon dolar 2 katına çıkar mı?----

80 trilyon dolar 2 katına çıkar mı?

80 trilyon dolar 2 katına çıkar mı?
27 Mart 2015 - 13:54 www.finansgundem.com

Uluslararası bariyerlerin kaldırılması, 80 trilyon $’lık dünya ekonomisinin büyümesini yüzde 147 yükseltebilir

Küresel büyüme içinde bulunduğumuz günlerde desteğe ihtiyaç duyuyor. Aslında bunun cevabı düşündüğümüzden daha kolay: Göç sınırlamalarını kaldırmak.

Malların daha serbest bir akış göstermesi tek başına küresel hasıla büyümesini makul bir miktarda artırabilir. Ancak uluslararası göç sınırlandırmalarının gevşetilmesi büyümeyi dünya genelinde yüzde 67 yükselterek yüzde 147.3’e çıkarabilir. Dallas Fed başkan yardımcısı Mark Wynne tarafından gerçekleştirilen söz konusu araştırma ekonomistlerin bu yöndeki tahminlerine yer veriyor. Öte yandan Uluslararası Para Fonu (IMF) bu yıl küresel hasıla büyümesinin 81.5 trilyon dolar olacağı tahmininde bulunuyor.

Wynne’e göre uluslararası göç “küreselleşmenin sınır noktası” ve son 10 yıllık dönemlerde en az ilerlemeyi gösterdi. Wynne, gönüllü dünya göçünün 1990 ve 2010 yıllarında gelişme gösterdiğini belirtti ancak ikinci Dünya sonrası çağda düşük bir yükseliş kaydettiğini dile getirdi.

Göç ile gelen hareketlenme iki tarafa da fayda sağlıyor. Göç alan ülke, işgücü ve tüketici harcamaları bakımından piyasalarını güçlendirirken, göç veren ülke memlekete gönderilen paradan fayda sağlıyor. Dallas Fed’e göre yoksul bir ülkenin yurtiçi hasılası işçi dövizleri yüzde 5 kadar  yükselebilir.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)