BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa2014 yılında 27 projeye 2 milyon TL hibe verdik----

2014 yılında 27 projeye 2 milyon TL hibe verdik

2014 yılında 27 projeye 2 milyon TL hibe verdik
24 Ekim 2014 - 14:57 www.finansgundem.com

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Toplumsal Gelişme Hibe Programı kapsamında destekledikleri sivil toplum örgütleriyle buluştu

SİBEL KÖKLÜ – FINANSGUNDEM.COM

Sabancı Center’da düzenlenen toplantıda, 2013 yılında hibe almaya hak kazanan ve 2014’te çalışmalarını tamamlayan 9 sivil toplum örgütüyle buluşan Güler Sabancı, “Türkiye’de hibe programlarının geliştirilmesine öncülük etmek amacıyla Toplumsal Gelişme Hibe Programı, Birleşmiş Milletler Ortak Programı ve Fark Yaratanlar Programı olmak üzere üç ayrı hibe programı yürütüyoruz. Hibe Programları çerçevesinde 8 yılda, 107 projeye hibe desteği sağladık. Sadece 2014 yılında 27 projeye 2 milyon TL hibe verdik” dedi.

Bu sene 40. kuruluş yılını kutlayan Sabancı Vakfı’nın toplumda “sivil toplumun annesi” olarak anılmaya başlamasından mutluluk duyduğunu kaydeden Güler Sabancı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Adil ve demokratik bir toplum hedefiyle eşitsizlikleri azaltmaya, sivil toplumu güçlendirmeye çalışıyoruz. Kadın, genç ve engellilerin toplumsal hayata katılımlarını artıracak projeleri destekliyoruz. Bize gelen projeler ekonomik katılım, engellilerin hak arayışı ve kadınlarda farkındalık/güçlendirme konularına yoğunlaşıyor. En çok kadının ekonomik hayata katılımı, eğitim ve şiddet konularında başvuru alıyoruz”.
 
STRATEJİK HAYIRSEVERLİK

Günümüzde hayırseverlik kavramının değiştiğini ve artık stratejik hayırseverlikten bahsedildiğini söyleyen Güler Sabancı; “Günü kurtarmak yerine köklü çözümler üreterek, toplumsal değişime ulaşmayı hedefliyoruz. Mesele sadece maddi destek vermek değil. Sonuca varmalarını sağlamak için bilgi ve deneyimlerimizi aktarıyoruz. Son 10 yıldır bu perspektifle çalışmalarımıza devam ediyoruz ve sivil toplumun önündeki engelleri açmaya çalışıyoruz. Önce zihindeki engelleri açarsak, birçok şeye çare bulabiliriz” diye konuştu.

Güler Sabancı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2014 yılı İnsani Gelişme Endeksi verilerine göre Türkiye’nin iki yıldır 187 ülke arasında 69’uncu sırada olduğunu belirterek, yıllık yüzde 4’lük ekonomik büyümenin toplumsal gelişmeye aktarılamadığına dikkat çekti. Avrupa Komisyonu’nun Türkiye 2014 Yılı İlerleme Raporu’ndaki sivil toplum vurgusuna da değinen Sabancı, “Her kademede, sivil toplum ile devlet arasındaki danışma ve müzakere mekanizmalarının sistemli, yapısal ve kalıcı bir zemine oturtulması gerektiği vurgulanıyor. Bu noktada hepimize çok iş düşüyor. Sonuçları değiştirmek bizim elimizde” dedi.
Sabancı, sivil toplum örgütlerinin toplumda aldığı rolün artmasını istediklerini belirterek, “Bu yolculuk büyüsün, katlanarak artsın istiyoruz. Birlikte hareket edersek bu başarılabilir” şeklinde konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)