BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringFitch'den Garanti Factoring'e not!----

Fitch'den Garanti Factoring'e not!

Fitch'den Garanti Factoring'e not!
22 Haziran 2015 - 10:06 www.finansgundem.com

Fitch, Garanti Faktoring A.Ş.’nin kredi derecelendirme notunu ve görünümünü güncelledi

Fitch, Garanti Faktoring A.Ş.’nin notlarını BBB- olarak onaylarken, görünümünü ‘Pozitif İzleme’ye aldı. Böylelikle şirketin görünümü, bir önceki değerlendirmede belirtilen ‘Durağan’dan, ‘Pozitif İzleme’ye çevrildi.

Fitch açıklamasında, Ana hissedar Garanti Bankası’ndaki ortaklık yapısında BBVA payının artması ile derecelendirme notunda bankanın notundaki değerlendirmeye paralel olarak artış beklendiğine de dikkat çekildi.
 
Garanti Factoring Genel Müdürü Hulki Kara, Fitch’in ‘Pozitif İzleme’ kararından duyduğu memnuniyeti dile getirirken,Garanti Factoring’in sektörün üzerinde bir büyüme gerçekleştirerek,aktif toplamında  geçen  seneyi 2,9 milyar TL ile lider durumda kapattığını kaydetti. Hulki Kara,sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sektörde 116 milyar TL toplam cironun içerisinde ise 8,6 milyar doları bizim ihracat faktoringi cirosu. Garanti Factoring olarak ihracat faktoringinin 2,4 milyar dolarını biz yaptık. İhracat ciromuzun 812 milyon dolarını garantili işlemler oluşturuyor. Garantili ihracat faktoringi Pazar payında 5 sene önce 6. sıradayken geçen seneyi ikinci sırada kapattık. İthalat cirosunda sektördeki toplam hacim ise 640 milyon dolar olarak gerçekleşti. Geçen sene 512 milyon dolarlık ithalat faktoringi yapmışız. Burada da sektör lideriyiz.’
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)