BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-FaktoringErdoğan Obama ile ne konuştu?----

Erdoğan Obama ile ne konuştu?

Erdoğan Obama ile ne konuştu?
18 Mart 2015 - 12:27 www.finansgundem.com

Bir sergi açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile aralarında geçen bir konuyu anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı dolayısıyla Ankara Güven Hastanesi'nde açılan sergide ABD Başkanı Obama ile aralarında geçen konuşmayı anlattı.

Ankara Güven Hastanesi'nin açtığı "Kalp kalbe Çanakkale" sergisinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sağlık alanında önemli mesafe kaydettiğini söyledi.

Kamu hastanesi özel hastane ayırımını ortadan kaldırdıklarını belirten Erdoğan, mevcut hastanelerin baştan aşağı yenilendiğini söyledi. Sağlık çalışanı sayısını 178 binden 780 bine çıkardıklarını anlatan Erdoğan, aile hekimliği uygulamasıyla 21 bin hekimi bu sisteme dahil ettiklerini ifade etti.

OBAMA İLE BUNLARI DA KONUŞTUK

Türkiye'nin sağlık alanında geldiği mesafeyi yabancıların da gıptayla izlediğini anlatan Erdoğan, ABD'li turistlerle yaşadığı bir anıyı anlattı:

"Sultanahmet'te Cuma namazından çıktı, turistler konuşmak istediler, ben o hafta Amerika'ya gidecektim. Bana Türkiye'deki sağlık hizmetlerini anlatarak "Bunu Obama'ya da anlatsanız" diye rica ettiler. Sayın Obama ile tabi bunları da konuştuk. Oradaki olumsuz refleks sayın Obama'nın işini çok zorlaştırdı, kısmen halletti, tamamen halledemedi"

DIŞA BAĞIMLILIĞI ORTADAN KALDIRACAK ADIMLAR

Dünyada çok sayıda olumsuz ve çirkinlikler olduğunu anlatan Erdoğan, ülkeyi bir alanda değil, her alanda yükseltme çabasında olduklarını söyledi. 2023 hedeflerinin tutması için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu da belirten Erdoğan "Geçen gün Aselsan'ın açılışına katıldık. Eski Türkiye sağlıkta döküldüğü gibi savunma sanayinde de dökülüyordu. Şimdi savunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak adımlar atıyoruz" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)