BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZirve Davasında yeni gelişme----

Zirve Davasında yeni gelişme

Zirve Davasında yeni gelişme
29 Eylül 2016 - 21:54 www.finansgundem.com

Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasında adli kontrol şartı kaldırılan 5 sanık tutuklandı

Malatya'da biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davasında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen ancak elektronik kelepçe takılan Emre Günaydın, Abuzer Aydın, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker için itiraz üzerine tutuklama kararı çıkarıldı.

Zirve Yayınevi Davasında 9 yıl 5 ay 10 gün sonra çıkan kararda 21 sanığa "örgüt" ve "darbe girişimi" suçlarından beraat verilirken, cinayetlerin faili olan 5 sanığa 3'er kez "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezası verilmiş, ancak tutuklama verilmemişti. Mahkeme Heyeti, cinayetlerin failleri olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker'e "Tasarlayarak Adam Öldürmek" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılmak" suçundan 30'ar yıl hapis cezası ve "Nitelikli Yağmaya Teşebbüs" suçundan 9'ar yıl 9'ar ay hapis cezası hükmetmiş ve bu sanıklar hakkında tutuklama kararı vermeyerek, sanıklar için tutukluluk süresinin 3 yılı geçemeyeceği yasal uygulaması nedeniyle "evlerinde elektronik kelepçe ile adli kontrol altında" tutulmalarına karar vermişti.

Davanın duruşma savcısı olan ve yine davanın son mütalaasını hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Olgun, Zirve Yayınevi'nde 3 cinayet işleyen ve 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen sanıklar için adli kontrol kararının kaldırılması için Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulundu. İtirazda sanıkların verilmiş olan hükümle birlikte tutuklanmaları gerektiği, verilen mahkumiyete konu hapis cezalarının süresi itibariyle kaçma şüphesinin oluştuğu ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirtilerek tutuklanmaları talep edildi.

Malatya 2. Ağır Ceza mahkemesi, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vermiş olduğu "Evlerinde elektronik kelepçe ile adli kontrol" hükmünü kaldırılarak Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir ve Hamit Çeker hakkında tutuklama kararı verdi. Karar Emniyet birimlerine bildirilerek, 5 sanığında yakalanması istendi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)