BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası'ndan 100 milyon euroluk anlaşma----

Ziraat Bankası'ndan 100 milyon euroluk anlaşma

Ziraat Bankası'ndan 100 milyon euroluk anlaşma
26 Mayıs 2016 - 12:36 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ile 100 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladı

Ziraat Bankası, Girişimci KOBİ’lerin ve daha büyük ölçekli firmaların finansmanı için Avrupa Yatırım Bankası (AYB) ile 3 yılı geri ödemesiz 8 yıl vadeli toplam 200 milyon EUR’luk kaynağın 100 milyon EUR’luk ikinci dilimi için kredi anlaşması imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte, 2012’den bu yana Ziraat Bankası’nın AYB’den sağladığı yurtdışı kaynak tutarı 600 milyon EUR’ya ulaştı

Sağlanan yeni kaynak, 250’den az çalışanı bulunan Girişimci KOBİ’lerin ve 1.500’den az çalışanı bulunan büyük işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için kullandırılacak. Kaynağın Girişimci KOBİ’lere ayrılan kısmının en az %15’i Kalkınmada Öncelikli Yörelerdeki (KÖY) işletmelere aktarılacak.

Ziraat Bankası, AYB ile imzalanan bu kredi anlaşmasıyla, reel sektörün uzun vadeli kaynak ihtiyaçlarını uygun maliyetle karşılamaya ve yurtdışı borçlanma imkanlarını artırmaya devam ediyor. Ziraat Bankası’nın ülkenin her yanındaki reel sektör kuruluşlarını destekleme stratejisini destekleyen en önemli UluslararasıFinans Kuruluşlarından biri olan AYB ile imzalanan bu anlaşma, Ziraat Bankası’nın AYB ile son 4 yılda imzaladığı 6. kredi anlaşması oldu.

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru imzalanan kredi anlaşmasına ilişkin olarak “ Sağlanan kredi Türkiye’deki işletmelerin uzun vadeli kredi ihtiyaçları karşılanmasına, kaynağın KÖY’lere ayrılan kısmıyla bu bölgelerin gelişmesine verilen desteğin sürdürülmesine, bölgesel gelişmişlik farklarının ve finansmana erişim güçlüklerinin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Kuru “Türkiye’de 400’ün üzerinde ilçe ve beldede tek banka olarak hizmet veren Ziraat Bankası, yurtdışından temin ettiği uzun vadeli kaynakları, ülkenin her köşesindeki müşterilerine kısa sürede ulaştırabilme avantajını kullanarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır.

Ziraat Bankası’nın 2010 yılından bu güne kadar imzaladığı anlaşmalar yoluyla uluslararası finans kuruluşlarından başta KOBİ’ler olmak üzere ülkemiz firmalarına sağladığı uzun vadeli kredilerin toplam tutarı ise 2 milyar USD’ye yaklaşmıştır.

Ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesine ve istihdamın artırılmasına katkı sağlayan girişimcilerin büyümesi ve finansman yapılarının güçlenmesi için uygun vade, maliyet ve geri ödeme koşullarına sahip kaynaklara ulaşma kabiliyetini artıran Ziraat Bankası, hedefleriyle uyumlu bu tür kredilerin temini çalışmalarını sürdürmektedir.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)