BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası ve SGK arasında protokol imzalandı----

Ziraat Bankası ve SGK arasında protokol imzalandı

Ziraat Bankası ve SGK arasında protokol imzalandı
23 Şubat 2018 - 13:13 www.finansgundem.com

Bağ-Kur prim borçları nedeniyle emekli olamayan çiftçilere Ziraat Bankası kolaylık sağlayacak

Ziraat Bankası ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sosyal Güvenlik Kurumu arasında Bağ-Kur kapsamında birikmiş sigorta prim borcu bulunan çiftçilerin prim borçlarının Ziraat Bankası kanalıyla kredilendirilerek ödenmesine yönelik protokol imzalandı. Böylelikle Ziraat Bankası ve SGK arasında 13.02.2018 tarihinde imzalanan protokol ile diğer Bağ-Kurlulara sağlanan avantajlı kredi olanağı çiftçilere de tanınmış oldu.

Protokol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın katılım sağladığı törenle imzalandı.

Emekli maaşı ödemelerinde sektör lideri olan Ziraat Bankası, imzalanan bu protokolle emekli olmak için diğer kriterleri tamamlayan ancak birikmiş Bağ-Kur prim borcundan dolayı emekli olamayan hak sahibi çiftçilerin uygun koşullarda kredi imkanı ile emekli olabilme fırsatı sunacak. 1 Mart 2018 tarihi itibariyle uygulamaya alınacak protokol kapsamında 48 ay vade ve avantajlı %1,28 faiz oranı ile kredi kullandırılacak. Kredi kapsamında herhangi bir komisyon tahsil edilmeyecek olup kredinin taksitleri, hak sahibine bağlanacak emekli maaşı ile karşılanacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile emekli promosyon anlaşmasını imzalayan ilk finans kuruluşu olan Ziraat Bankası, emeklilere yönelik promosyon uygulamasının yanı sıra, hesap işletim ücreti muafiyeti, emekli maaşlarının tek seferde Ziraat Bankası ATM’lerinden çekebilmesi ile emeklilere özel tasarlanan bireysel kredi ve ürünlerini Şube ve alternatif dağıtım kanallarından kesintisiz sunmakta, “Emeklilerin Artısı Ziraat’te” sadakat programı doğrultusunda maaşını Ziraat Bankası’ndan alan emekliler için Ziraat Finans Grubu üyesi şirketler ve farklı sektörden çok sayıda kuruluştan kendilerine özel indirim ve avantajlar sunmaya devam etmektedir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)