BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat Bankası Belarus'taki o bankaya talip----

Ziraat Bankası Belarus'taki o bankaya talip

Ziraat Bankası Belarus'taki o bankaya talip
14 Kasım 2018 - 04:44 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'nın Belarus ‘Moskova-Minsk’ bankasıyla ilgilendiği öne sürüldü

Belarus ile ticarette yerel paraya geçişin mümkün olduğunu belirten TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ziraat Bankası’nın Belarus ‘Moskova-Minsk Bankası’ ile ilgilendiğini söyledi.

Belarus medyasının haberine göre Yıldırım, Belarus Ulusal Meclis Başkanı Mihail Myasnikoviç ile görüşmede, "Bu süreçte büyük mesafenin kat edildiğini biliyorum. Değerlendirmeler devam ediyor. Umarım olumlu sonuç alırız" ifadelerini kullandı.

Myasnikoviç de iki ülkenin banka alanındaki işbirliğini çok daha aktif hale getirebileceğini dile getirdi. Ödeme sisteminin iyileştirilmesi ve Belarus'ta Türk bankasının açılması konularının sözkonusu olduğunu belirten Myasnikoviç, Ziraat Bankası'nın Belarus ‘Moskova-Minsk Bankası'na ilgisine işaret ederek, "İlk çöpçatanlık gerçekleşti bile. Bu sürecin daha dinamik olmasını istiyoruz" dedi.

Hisselerinin yüzde 99'unun Belarus Ulusal Bankası'nın elinde olan ‘Moskova-Minsk Bankası', 10 binden fazla şirkete hizmet sunuyor. Banka, varlıkları açısından ülkedeki 24 banka arasında 10. sırada gösteriliyor. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)