BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZimbabve devlet başkanı istifa etti----

Zimbabve devlet başkanı istifa etti

Zimbabve devlet başkanı istifa etti
21 Kasım 2017 - 19:10 www.finansgundem.com

Zimbabve devlet başkanı Robert Mugabe'nin istifa ettiği açıklandı. Parlamentoya sunulan istifa mektubunda Mugabe, bu kararının kendi tarafından alındığını dile getirdi.

Robert Mugabe’nin 30 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği Zimbabve Devlet Başkanlığı görevi bugün sona erdi.

Mugabe istifa mektubunda, isteyerek istifa ettiğini söylerken, “İstifa ettim çünkü gücün sorunsuz bir şekilde aktarılmasını istedim” ifadesini kullandı.

Mugabe’nin istifa mektubunu parlamentoya sunduğu kaydedilirken Parlamento Sözcüsü Jacob Mudenda, istifa mektubunu duyururken parlamentoda kutlama yapıldı. Mugabe geçtiğimiz hafta ordu tarafından ev hapsine alınmış ve hem genelkurmay başkanı hem de savunma bakanıyla görevi bırakma konusunda müzakere yapmıştı.

Geçtiğimiz hafta ihraç edildiği ZANU-PF Partisi’nin yeni lideri Lovemore Matuke, “Gönüllü olarak istifa etmesinden dolayı çok mutluyum. Aksi takdirde çok ciddi utanç olacaktı” dedi. Öte yandan bu kararın duyulmasıyla birlikte binlerce Zimbabveli sokağa döküldü.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)