BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZeybekci açıkladı: O sektöre teşvik geliyor----

Zeybekci açıkladı: O sektöre teşvik geliyor

Zeybekci açıkladı: O sektöre teşvik geliyor
23 Mart 2018 - 23:50 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Artık tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar teşvik kapsamına alınacak." dedi

Bakan Zeybekci, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları  Birliğinin (İTHİB) 2017 yılında en çok ihracat gerçekleştiren üyelerini  ödüllendirdiği törene katıldı.

Nihat Zeybekci törende, "En kısa sürede bununla ilgili kararnameyi de  duyacaksınız, artık tekstil ve konfeksiyonda yatırımlar teşvik kapsamına  alınacak." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD'nin çelik  sektörüyle ilgili kararına ilişkin, "Dün akşam Sayın Cumhurbaşkanımızın Trump'la  görüşmesinin detaylarının bu bölümü açıklanmadı, en önemli başlıklarından biri de  buydu. Bütün detayları ile kendilerine vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda  ABD Başkanı ile konu görüşüldü, pazartesi de ilgili bakanla bizim görüşmemiz  olacak." dedi. 

Türkiye ekonomisi için yapılan çalışmaların önemine dikkati çekerek,  iktisat, ekonomi, üretim, büyüme gibi alanlarda yaşanan gelişmelerin ülkelerin  geleceği için önemli olduğunu belirten Zeybekci, Türkiye'nin kalkınması için  ihracatın önemine dikkati çekti.

Bakan Zeybekci, geçmişte ihracat seferberliği kapsamında ilk çalışan  sektörün de tekstil sektörü olduğunu, ihracatta gelinen noktanın önemli  seviyelere ulaştığını belirterek, "Türkiye'de tekstilin sonu asla ve asla  gelmeyecek. Türkiye tekstilde farklı boyutlara geçerek devam edecek. Tekstil ve  konfeksiyon ilelebet bu topraklarda olmaya devam edecek." dedi.

Dünyada yaşanan değişim ve dönüşüm hakkında değerlendirmelerde bulunan  Zeybekci, ticaret alışkanlıklarından ihracata kadar çok şeyin değiştiğini  belirterek, "Her yıl elektronik ticaret bir önceki yıla göre kendi içinde yüzde  15-16 oranında artıyor. Yaklaşık 5 sene sonra dünya ihracatının yaklaşık yüzde  40'ı e-ihracat haline dönüşecek. " ifadelerini kullandı.

"2018 yılında ihracat iki haneli büyüyecek"

Türkiye'nin güçlü büyümesinin devam edeceğini, ihracatla ilgili  yapılan istatistiklerde 2018 yılında ihracatın iki haneli büyüyeceğinin  görüldüğünü aktaran Zeybekci, verilen teşvik belgeleri hakkında bilgi vererek,  bunların hepsinin 2018 yılında yatırıma dönüşeceğini, şu an kendilerine başvurmuş  ve sonuçlanmış 125 milyar liranın üzerinde yatırım teşvik belgesinin  yatırımcılara verileceğini kaydetti.

"2018 ve 2019'da 7-8 sektörde 20'nin üzerinde firma 125 milyar liralık  yatırım yapacak." diyen Zeybekci, bu yatırımın en çok cari açık verilen alanlarda  yapılacağını söyledi.

Türkiye'nin gelecekte en çok fırsatı barındıran ülkelerden biri  olacağını, tekstil ve konfeksiyonun Türkiye için vazgeçilmez olduğunu dile  getiren Zeybekci, Türkiye'nin her alanda 2018'de dünyaya parmak ısırtmaya devam  edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Tekstil sektörü dünyaya açılma serüvenimizdir. Üretmek çok büyük bir  kabiliyet. Türkiye olarak bizim çok büyük üretme kabiliyetimiz var. Eximbank bu  sene 45 milyar dolarlık hedef koydu, biz hükümet olarak 'Bunu revize edin 50  milyar dolar yapın.' dedik. Onun için sermayesini 3 milyar liradan 10 milyar  liraya çıkardık, bu yıl için de bütçeden 1 milyar ayırmıştık şimdi onu 2 milyara  çıkardık yetmezse 3 milyara çıkarırız. Tüm dünyada Eximbank'ı göreceğiz. Bir çok  ülkede Eximbank'ı finanse edeceğiz."

"Hedefimiz en kısa sürede maksimum 100 bin ihracatçıya ulaşmak"

Hükümet olarak en çok bir araya geldikleri sektörün ihracatçılar  olduğunu kaydeden Zeybekci, defalarca ihracatçılarla toplandıklarını, sorunların  çözümü için bir çok bakanlıkla birlikte destek verdiklerini, 2017 yılında  ihracata verilen desteklerin artırıldığını söyledi.

Zeybekci, "Hedefimiz ihracatçı sayımızı artırmak, hedefimizi en kısa  sürede, maksimum 2019'da başarmak istiyoruz, 100 bin ihracatçıya ulaşmak." dedi.

"Türkiye'ye karşı ümitsizlik pompalayanlara asla kulak asmayın"

Nihat Zeybekci, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin menfaatleri milim milim saniye saniye takip ediliyor. En  son ABD'nin dünyadaki çelik sektörü ile ilgili aldığı kararlar ve tedbirleri çok  yakından takip ediyoruz, buna asla müsaade etmeyiz. Böyle bir şey olursa da  karşılığını mutlaka veririz. Misilleme taraftarı değiliz, öyle bir hevesimiz de  yok. Dedik ki 'Yasak yasağı getirir, engel engeli doğurur, yapmayın.' Dün akşam  Sayın Cumhurbaşkanımızın Trump'la görüşmesinin detaylarının bu bölümü  açıklanmadı, en önemli başlıklarından biri de buydu. Bütün detayları ile  kendilerine vermiş olduğumuz bilgiler doğrultusunda ABD Başkanı ile konu  görüşüldü, pazartesi de ilgili bakanla bizim görüşmemiz olacak, ardından da takip  edeceğiz."

Zeybekci, Türkiye'nin dünyanın her yerinde ihracatçıların ve ülkenin  menfaati için koşturduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci konuşmasının ardından ödül alan bazı firmalara  ödüllerini takdim etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)