BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZengin-yoksul uçurumu derinleşti----

Zengin-yoksul uçurumu derinleşti

Zengin-yoksul uçurumu derinleşti
20 Ekim 2018 - 17:10 www.finansgundem.com

Rusya'da 2014 yılından bu yana gelir adaletsizliği hızlı şekide artıyor.

Rusya, zengin-yoksul uçurumunda dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ve Çin'i geride bıraktı. Credit Suisse'in araştırmasına göre, Rusya'da en varlıklı yüzde 10'luk kesim ülkedeki toplam servetin yüzde 82'sine sahip.

Nezavisimaya Gazeta'nın aktardığı verilere göre, bu oran ABD'de yüzde 76, Çin'de yüzde 62.

Credit Suisse, Rusya'daki milyarder sayısının fazla oluşunu (74 kişi) ülkedeki zengin-yoksul uçurumunun derin olmasının nedenleri arasında gösteriyor.

Rusya'da geçen sene kişi başı milli servet 16 bin 700 dolarken, bu yıl bu rakam 19 bin 900 dolara çıktı. Ancak artan bu zenginliğin büyük bölümünün en varlıklı kesimlerin servetlerine eklendiğine işaret ediliyor.

Rusya'da 2014 yılından bu yana gelir adaletsizliği hızlı şekide artıyor. Bu dönemde ülkede gelirleri gıda harcamalarına dahi yetmeyen kişilerin oranı yüzde 8'den yüzde 12'ye yükselirken, tüketim harcamalarının yanı sıra otomobil, daire satın alabilen ve diğer büyük alışverişleri yapabilen kesimin oranı da yüzde 6'dan yüzde 10' çıktı.

Diğer yandan ülkede maaşlarda yüzde 10'u bulan artışa karşın reel gelirlerin düşmesi, kayıt dışı ödenen maaşlardaki düşüşe bağlanıyor. 2018 yılının ilk yarısı itibarıyla Rusya halkının yüzde 77,1'i, gelirlerinin büyük bölümünü temel gıda ihtiyaçlarına harcıyor. Rusya vatandaşlarının gelirlerinde tasarrufa ayırdıkları pay ise yüzde 5,9. (Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)