BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemZengin iş adamları kamu giderlerini kaç gün ödeyebilir----

Zengin iş adamları kamu giderlerini kaç gün ödeyebilir

Zengin iş adamları kamu giderlerini kaç gün ödeyebilir
13 Şubat 2018 - 08:58 www.finansgundem.com

Türkiye, Rusya, Almanya gibi ülkelerin en zengin iş adamları tüm servetini kamu giderleri için harcasaydı servetleri kaç güne biterdi?

Rusya ve Türkiye’nin en zengin işadamları, tüm servetlerini kamu giderleri için harcasa sonuç ne olurdu? Bloomberg ajansının “Robin Hood Endeksi” açıklandı. Araştırmada bu sene, farklı ülkelerdeki en zengin kişilerin, tüm kamu giderlerini üstlenmeleri halinde servetlerinin ne kadar süre içinde tükeneceği hesaplandı. 

Bloomberg’in hesabına göre, Rusya’nın en zengin oligarkı Aleksey Mordaşov, ülkenin tüm kamu giderlerini cebinden en fazla 14 gün boyunca karşılayabilir. “Severstal” şirketinin sahibi Mordaşov’un serveti 19,7 milyar dolar. 

Endekse Türkiye'den Rönesans Holding'in sahibi Erman Ilıcak 3,8 milyar dolarlık servetiyle alındı ve bu rakamın kamu giderleri için 5 gün yeteceği hesaplandı.

Kanada, Almanya ve İngiltere’de ise en zenginlerin tüm kamu giderlerini en fazla beş gün boyunca karşılayabilecekleri hesaplandı. 

Çin'in en zengini, Ali Baba online satış şirketinin patronu Jack Ma'nın serveti ise ülkesinin giderlerine 4 gün yetebiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)