BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinZehir dedikodusu hastanelere koşturdu----

Zehir dedikodusu hastanelere koşturdu

Zehir dedikodusu hastanelere koşturdu
19 Ağustos 2014 - 02:41 www.finansgundem.com

Gaziantep’te, ‘Suriyeliler içme suyu şebekesine zehir attı’ dedikodusunun net bir şekilde yalanlanmasına rağmen onlarca kişi hastanelere akın etti

Gaziantep'de bir Suriyeli kiracının ev sahibini öldürmesinin ardından 12 Ağustos'tan bu yana protestolar sürerken kent dün ortaya atılan bir iddiayla büyük paniğe sahne oldu. "Suriyeliler içme suyu şebekesine zehir attı" şeklindeki dedikodu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından yalanlanan dedikoduyu çürütmek için GASKİ de ölçümler yaptı. GASKİ'nin içme suyu şebekelerinde yapılan analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını açıklamasına rağmen gece kentte onlarca kişi, hastanelere akın etti.

Gaziantep merkezindeki hastanelerin acil servislerine başvuran onlarca kişinin yapılan kontrollerinde herhangi bir sağlık sorunlarının bulunmadığı saptandı. Doktorlar psikolojik olarak zehirlendiği düşüncesine kapılarak acil servise gelen vatandaşları, yapılan kontrollerinin ardından olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek evlerine gönderdi.

'DEDİKODULARA İNANMAYIN' ÇAĞRISI

Yetkililerin halen sosyal medya hesaplarından sık sık dedikoduya inanılmamasına yönelik çağrılarını sürdürürken, acil servise gelen vatandaşlar ise suya zehir katıldığının konuşulduğunu belirterek, ‘Suya zehir katıldığını duyunca su içmemeye başladık. Neredeyse herkes birbirini telefonla su içmemeleri için uyarıyordu. Su içen ve kendisini iyi hissetmeyen yakınlarımızı hastaneye getirdik, ama herhangi bir sağlık sorunları bulunmadığı ortaya çıktı. Bizi böylesine tedirgin eden dedikoduyu ortaya çıkaran ve yayanları kınıyoruz’ dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)